De 50ste Achilles-cross op 22 januari 2023

* Etten-Leur, 16 januari 2023 – Nu binnen zes dagen organiseert ARV Achilles de 50e Achilles-cross op zondag 22 januari 2023. Ooit begonnen in het Liesbos, als Liesbos(ch)cross, maar al sinds jaren in de gemeentebossen De Kogelvanger. Deze veldloop is de vierde in het regelmatigheidscriterium, ook wel bekend als de ARWB-crosscompetitie. Op 12 februari is het te doen in  Zundert, waar DJA de vijfde cross van dit seizoen zal organiseren. De zesde en laatste cross van dit seizoen is op 12 maart in Zevenbergen (Groene Ster). In het weekend daarna worden de prijzen voor de A/B Junioren en de Senioren/Masters bij ARV Achilles uitgereikt.

Op 17 maart worden bij Achilles de prijzen van de ARWB-crosscompetitie tijdens een PubQuiz uitgereikt.

De eerste start in de Kogelvanger is om 11:00 uur, wanneer de Pupillen in 5 achtereenvolgende starts hun cross beginnen.

Na de pupillen volgen 4 starts voor de C/D Junioren en om 12:45 uur starten alle andere categorieën. Om ongeveer 13:45 uur worden de prijzen voor de mannen en vrouwen van de Kluiskenshof Achilles-cross uitgereikt.
Alle verschillende starts (en finish) worden door de allereerste speaker van Achilles Cees Maas vocaal begeleid.
De flyer met het complete programma kan je hier downloaden.
Het complete ‘crossboekje’ van je hier downloaden (let op: groot pdf-bestand).

Inschrijven
Het voor-inschrijven is nu niet meer mogelijk, alleen op de wedstrijddag zelf tot een half uur voor de aanvang van jouw start ter plekke nog inschrijven (€ 5,50).

Route naar de cross
Is gelegen in het bosgebied “de Kogelvanger” aan de Zandspui tussen Etten-Leur en Rijsbergen. Rijksweg A58 Breda-Roosendaal. Afrit 18 rechtsaf. Stoplichten linksaf. Rotonde linksaf richting Rijsbergen(Couperuslaan). Bij komst uit de richting Roosendaal neem je afslag 18 en gaat dan linksaf. Bij de stoplichten pak je de route op zoals hierboven beschreven. Zie ook de onderstaande foto.