Reünie Achilles-cross op vrijdag 13 januari 2023: aanvang 20:00 uur

* Etten-Leur, 12 januari 2023 – Op 15 februari 1970 werd door de Etten-Leurse atletiekvereniging (toen nog geheten) AV Achilles de eerste Liesbosch-cross georganiseerd. Vanaf 1967 werden er al crossen of ook wel veldlopen in Etten-Leur gehouden, maar die werden toendertijd volkscrossen genoemd. Destijds tekenende de KPJ voor de organisatie van dergelijke veldlopen, wat de per 27 september 1968 opgerichte atletiekclub Achilles vanaf 1970 heeft overgenomen. Tot en met 1990 werd de Liesbos-cross in het Liesbos gehouden. In dat jaar maakte eigenaar Staatsbosbeheer bezwaar tegen het houden van een veldloop op haar grondgebied. Zodat de 21ste cross voortaan als Achilles-cross door het leven zal gaan. Vanaf maart 1991 worden de crossen dan ook in de gemeentelijke bossen van Etten-Leur, ook wel bekend als de Kogelvanger (Zandspui-Hoge Bremberg) georganiseerd.

Twee jaar uitstel
In 2020 zou de 50ste cross worden gelopen, een mooi jubileum van deze in aantal deelnemers helaas achteruitlopende tak van de atletieksport. Zoals bekend gooide de coronapandemie roet in het eten. De organisatie zag zich genoodzaakt om deze 50ste editie tot twee keer toe uit te moeten stellen. Zowel in 2021 maar ook in 2022 kon ARV Achilles haar cross niet te organiseren.

Zondag 22 januari 2023: de 50ste Achilles-cross
Pas op zondag 22 januari 2023 wordt dan nu eindelijk de jubileumcross van ARV Achilles gehouden. En om alle (oud-)deelnemers, maar de (oud-)organisatoren de gelegenheid te geven om onder het genot elkaar, en van een hapje en drankje de vele herinneringen aan de Liesbos(ch) en Achilles-crossen op te halen, wordt op vrijdagavond 13 januari 2023 een reünie gehouden in de accommodatie van de atletiekclub aan de Concordialaan 206 te Etten-Leur.

Reünie Achilles-cross
Vanaf 20:00 uur zijn de hiervoor beschreven genodigden, met hun partner, van harte welkom in de kantine van Achilles. De organisatie zal haar best doen om de historie van haar crossgeschiedenis te ondersteunen met onder meer een fotoreportage van de 25ste Achilles-cross, maar ook oudere wetenswaardigheden van de negenenveertig crossen die Achilles tot nu toe heeft georganiseerd.
Daarnaast zorgt Peter Gulden in de vorm van een pub quiz voor nodige verstrooiing. Met vele vragen over Achilles, de Achilles-crossen maar ook andere sportvragen worden de (oud-)crossers gevraagd om te kiezen voor het juiste antwoord op de gestelde vraag. De organisatie zorgt voor leuke prijsjes, zorgt u voor een grote opkomst, dan kan onze reünie een succesvolle avond worden!

Concordialaan 206, vrijdag 13 januari van 20:00 uur in de Achilles-kantine.