Eindelijk, de 50ste Kluiskenshof Achilles-cross

* Etten-Leur, 23 januari 2023 – Eindelijk kon onze jubileum cross doorgaan, na 49 jaar kreeg de hele wereld twee jaar lang met een ongekende pandemie te maken, en ook Achilles moest daardoor twee jaar haar 50ste cross sinds 15 februari 1970 uitstellen. Maar op zondag 22 januari 2023 kwam het er uiteindelijk toch van! Maar liefst 313 atleten finishten in de Kogelvanger, en kregen van de penningmeester aan het einde van de finishfuik een mooie herinneringsmedaille omgehangen.
En dat allemaal omlijst met het niet te missen stemgeluid van Kees Maas. Als medeoprichter van toen nog A.V. Achilles was hij jarenlang speaker bij Achilles wedstrijden. En nu was het de laatste keer dat hij de microfoon gebruikte als zijn instrument om de deelnemers en toeschouwers uitgebreid tijdens dit evenement te informeren over de gang van zaken.

Meer dan 300 crossers
Zoals in de nieuwsberichten vooraf te lezen viel dat de organisatie al blij was met zo’n 200 deelnemers, was de overschrijding van dit aantal een mooie verrassing door deze jubileum-cross. Van het deelnemersveld op de koude en droge zondag valt te melden dat 45% vrouw was, en 31% Achilleslid. Bijna honderd leden deden mee aan deze 50ste cross. Niet verwonderlijk dat zowel bij de dames als bij de heren de eerste plaats was voor een loper van de thuisclub: Janne Lemstra en Rick Lambregts waren de snelsten in hun seniorencategorie.

Maar liefst 27 clubgenoten behaalden een podiumplaats in de Kogelvanger.

Afscheid Kees Maas
Als onderdeel van de prijsuitreiking werd cross-sponsor Kluiskenshof in de bloemen gezet en ook de organisatie kreeg een dikke pluim van voorzitter Jan van Praat. Die tenslotte de afscheidnemende speaker Kees Maas voor het voetlicht haalde, zodat hij behalve met een mooie bos bloemen, ook met een passend cadeau naar huis kon gaan. In de komende maanden is Maas nog te horen bij verschillende wedstrijden in Nederland, waarna hij op zondag 20 augustus tijdens de Etten-Leurse profwielerronde definitief de batterijen uit zijn microfoon haalt.

Vervolg ARWB-crosscompetitie 2022-2023
Zoals gemeld kon de organisatie terug kijken op een geslaagde 50ste uitvoering van de Achilles-cross, en kijken we al weer uit naar de prijsuitreiking van de ARWB-crosscompetitie, waar deze wedstrijd het vierde onderdeel van was. Volgen nog de DJA-cross op 12 februari in Zundert en op 12 maart de Groene Ster-cross in Zevenbergen. Op vrijdag 17 maart verbindt Achilles die huldiging aan een leuke pub quiz in haar accommodatie ter afsluiting van deze West-Brabantse crosscompetitie 2022-2023.

Uitslagen en foto’s
De resultaten van de 50ste Kluiskenshof Achilles-cross vind je hier. Er waren enkele fotografen actief op 22 januari in de Kogelvanger, waaronder Paul van Dongen (www.pavado.nl) en Collin Hermans (Achilles Facebook). En Achilles kangoo jumpster Sandra Tacx, die als onderdeel van haar fotografiecursus met haar camera aanwezig was, stuurde de redactie ook nog ruim 100 foto’s.