Qi Gong

Qi Gong bij ARV Achilles

20151130QiGongWat is Qi Gong:
Qi Gong zijn Chinese oefeningen die zorgen voor een betere gezondheid en een lang leven op basis van een uitgewogen oefeningensysteem waarvan de doeltreffendheid in China al eeuwenlang bekend is. Het is een van de Chinese geheimen ten aanzien van gezondheid en een lang leven. De oefeningen bestaan uit soepele, rustige, energetische bewegingen waarbij de ademhaling haar eigen plaats inneemt. Qi Gong wordt wel de ‘moeder’ van de Tai Chi genoemd.

Regelmatige oefening leidt tot een vitalisering van lichaam en geest. Beoefening van Qi Gong is ideaal om stress voor te blijven en is het middel bij uitstek om Qi, dat wil zeggen de eigen levenskracht in al zijn aspecten, te intensiveren en harmoniseren. Vooral nu, in deze onrustige tijd, is er steeds meer belangstelling voor de Qi Gong als methode om tot ontspanning en innerlijke rust te komen. Deze ontspanning van lichaam en geest hebben een positief effect op je algehele gezondheid.

BalansblokkenWat doet Qi Gong voor je?

  • Het verbetert je coördinatie;
  • Het maakt je gewrichten soepeler;
  • Het werkt op de balans van je spieren en pezen;
  • Het stimuleert je doorbloeding;
  • Het activeert je ademhaling;
  • Het bevordert je emotionele veerkracht;
  • En vooral: het vermindert allerlei vormen van stress.

Wil je graag op een ontspannen, prettige manier aan je gezondheid werken, als aanvulling op andere trainingen, of als een meer belastende training (tijdelijk) niet mogelijk is, als je de stress van de week niet mee het weekend in wil nemen … dan nodigen we je uit om mee te komen doen. Bijna alle oefeningen zijn door iedereen goed uit te voeren. Veel oefeningen doen we staande, maar je kunt ook zittend op een stoel meedoen.

Waar en wanneer
Deze lessen Qi Gong worden gegeven op maandagavond van 20:30 – 21:30 uur in het clubhuis van ARV Achilles.
Je kunt altijd vrijblijvend een proefles meedoen.
Als je nog geen lid bent van Achilles is het mogelijk om eerst een ‘opstapcursus’ van 12 lessen te volgen voor € 50,00.

Meer Informatie bij Maja van der Horst

qi kung4