Club info

[links naar submenu: Atleten profielenClubkledingContributie  – Lid wordenOpzeggen lidmaatschapReglementenTrainingstijdenVertrouwenspersoon]

201505080Etten-LeurDR05

ARV Achilles is een vereniging voor jong en oud, voor wedstrijdsporters en recreanten, waar trainingen gegeven worden voor lopen en zogeheten technische nummers, zoals hoogspringen, speerwerpen, polsstokspringen etc.

ARV Achilles vindt het namelijk belangrijk dat mensen in beweging komen. We hebben niet voor niets Sportief, Sociaal en Gezond als subtitel opgenomen in ons logo.

Jaren geleden was ARV Achilles de eerste vereniging die trainingen ontwikkelde voor zogeheten G-atleten. Nog steeds sporten zij met veel enthousiasme mee en houden bijvoorbeeld ook hun eigen clubkampioenschappen. Zo heeft ARV Achilles landelijk nationale bekendheid gekregen door samen met de Universiteit van Maastricht een trainingsprogramma door te voeren voor Diabetes 2-patiënten. Diabetes 2 is een opkomende volksziekte mede doordat de Nederlanders te zwaar worden. Door dit onderzoek hopen we een bijdrage te leveren aan de behandeling van deze ziekte.

De jeugd krijgt bijzondere aandacht bij Achilles: de prestaties zijn er dan ook naar. Niet alleen met de teamwedstrijden gaat het goed, ook individueel scoren onze geel-blauwe junioren meer dan uitstekend. Sprint met horden, hoogspringen, speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten of de 1.000 meter-lopers zijn allemaal voorbeelden van hoe met inzet en goede begeleiding de top te behalen is. Zelfs de pupillen weten al de nodige succesjes te boeken. Belangrijkst echter is het enthousiasme dat de trainersgroep weet over te brengen op de jeugd. Sporten is leuk.

Naast de prestatiegerichte leden zijn er grote groepen recreatieve lopers en bieden wij als enige vereniging in Etten-Leur de deelnemers van het gemeentelijk GALM-project (voor 55+) een vervolg om op een leuke manier in beweging te komen en te blijven.

Trim en/of recreatief bezig zijn, het recreatieve gedeelte van Achilles, is onder te verdelen in vijf takken:
1. het recreatieve lopen (trim)
2. de 55+ groep
3. het recreatief in stand houden van de lichamelijke conditie op een andere manier dan het lopen (gym)
4. de wandelgroep
5. de Nordic Walking groep

Ad 1 Recreatieve hardlopers
Deze vinden bij ARV Achilles professionele begeleiding en een grote mate van flexibiliteit. We bieden de ideale mix tussen individuele vrijheid en de gezelligheid van een loopgroep. Trainen kan op zes dagen in de week, zowel overdag als ’s avonds. In het weekend worden vooral duurlopen gehouden, door de week intervaltrainingen (snelheid & looptechniek) en duurlopen op verschillende niveaus. Deze trainingen worden wisselend gegeven op de atletiekbaan, op de weg en in het bos.

Twee keer per jaar beginnen er nieuwe opstapgroepen bij ARV Achilles. Beginners leren onder deskundige begeleiding in drie maanden twee keer een half uur aaneengesloten verantwoord te hardlopen. Vervolgens kan je zelf na deze drie maanden een vervolggroep kiezen om je training bij ARV Achilles voort te zetten.

Iedere trimmer kan zich aansluiten bij de groep waarin hij / zij zich het beste thuis voelt. Er zijn voor ieder niveau genoeg mogelijkheden, waarbij naast het opbouwen en in stand houden van de conditie en de gezelligheid voorop staat.

Ad 2. De 55+ groep
Voor iedereen die ouder is dan 55 jaar en graag nog wil sporten. (Er mogen ook jongere mensen meedoen). Ook degenen die van hun arts het advies gehad hebben om te sporten, kunnen bij ons terecht.

Ad 3. Bodygym
Wat doen we hierbij zoal?
– Eerst een warming-up
– oefeningen om aan een goede houding en een lekkere manier van bewegen te werken (coördinatie)
– een lichte stretching
– werken aan onze conditie / uithoudingsvermogen door aerobics-oefeningen, hierbij wordt low-impact (zonder springen) met high-impact (met springen) afgewisseld: ieder kan dit voor zichzelf ook aanpassen
– we werken aan spierkracht, voornamelijk op de grond met matjes. Hierbij worden voor de afwisseling ook materialen gebruikt als gewichten, dynabands, ballen
– de les wordt afgesloten met een cooling-down.

Dit alles wordt gedaan op een lekker muziekje: Zo nodig rustig, swingend, stimulerend of ontspannend.

Ad 4. Wandelen bij Achilles
Géén zin om hard te lopen maar wel om actief te bewegen in een leuke sfeer?

Dameswandelgroep
Zin in een uurtje lekker wandelen met een gezellige groep vrouwen? Kom dan met ons meelopen! Na afloop smaakt de thee of koffie heerlijk! In de winter verzamelen we bij Achilles en lopen we 2x per week in en rond Etten-Leur. Als de zomertijd is ingegaan beginnen we op donderdag 9.30 uur in het Liesbos en dinsdag 9 uur vanaf het sportpark. Nooit gewandeld? Geen probleem! Als je regelmatig komt zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Daar heb je ook in je dagelijkse leven profijt van. Je bent van harte welkom!

Ad 5. Nordic Walking
Al meer dan tien jaar kent Achilles ook de mogelijkheid om Nordic Walking trainingen te volgen. Nordic Walking is een sport.

Om deze sport verantwoord en zonder problemen te beoefenen moet je de techniek en de toepassing ervan goed onder de knie hebben. Daarnaast is Nordic Walking een goede totale work-out voor de beenspieren, buikspieren, nek, schouders, armen en romp.

ARV Achilles biedt u bewegen, wandelen, samen sporten, praten, genieten van de omgeving en door een uitgekiend programma de conditie verbeteren. En dat alles onder goede begeleiding van Atletiekunie opgeleide en gecertificeerde trainers met meer dan 10 jaar ervaring in het verzorgen van trainingen voor groepen van recreatieve sportbeoefening.

ARV Achilles zorgt er voor dat mensen in de opstap-cursussen de juiste Nordic Walking instructies en techniek krijgen aangereikt, maar nog veel belangrijker, we bieden daarna de mogelijkheid om als lid van onze vereniging, deze sport op wekelijkse basis in reguliere trainingen te blijven beoefenen.

Voor alle lopers die de smaak echt te pakken krijgen, biedt Achilles een begeleiding op maat om de wedstrijden succesvol in te gaan. Van pupil tot veteraan zijn er bij Achilles opvallend goede lopers die allemaal individueel aandacht en trainingsschema’s krijgen. Van cross tot marathon staan de Achillianen steeds te popelen om de sportieve strijd aan te gaan en meestal met veel succes en voldoening!

Van de resultaten van trimgroepen, wedstrijdlopers en atleten, van pupil tot veteraan, wordt zoveel mogelijk verslag gedaan in Bode en op de website. Soms ook in BN De Stem of anderszins. Waar mogelijk wordt een verslag voorzien van een passende foto.

Verslagen kunnen worden opgestuurd naar redactie@arvachilles.nl
Naast de bijzondere individuele benadering, blijkt dat het saamhorigheidsgevoel net dat extra stukje motivering geeft om goed en prettig te kunnen presteren. Bij ARV Achilles haalt men het beste uit de sportieve mens naar boven, ongeacht het niveau of leeftijd.