Organisatie

[links naar submenu: AccommodatieGeschiedenis OrganisatiePrivacyVacaturesVrijwilligersbeleid ]

201505080Etten-LeurDR13

Wat is ARV Achilles?
ARV Achilles is een vereniging voor jong en oud, voor wedstrijdsporters en recreanten, waar trainingen gegeven worden voor lopen en zogeheten technische nummers binnen de atletiek, zoals hoogspringen, speerwerpen, polsstokspringen etc.

ARV Achilles vindt het namelijk belangrijk dat mensen in beweging komen. We hebben niet voor niets Sportief, Sociaal en Gezond als subtitel opgenomen in ons logo. Jaren geleden was ARV Achilles de eerste vereniging die trainingen ontwikkelde voor zogeheten G-atleten. Recent heeft ARV Achilles landelijk nationale bekendheid gekregen door samen met de Universiteit van Maastricht een trainingsprogramma door te voeren voor Diabetes 2-patiënten. Diabetes 2 is een opkomende volksziekte mede doordat de Nederlanders te zwaar worden. Door dit onderzoek hopen we een bijdrage te leveren aan de behandeling van deze ziekte.

Daarnaast hebben wij een aantal atleten (junioren, senioren en masters) die de afgelopen jaren diverse malen bij Nederlandse Kampioenschappen medailles behaald hebben. De 30 atleten die in 2015 opgenomen waren in de Atleten profielen verbeterden 45 x hun PR, en behaalden 12 NK-medailles: 5 x goud, 2 x zilver en 5 x brons.

Naast de prestatiegerichte leden zijn er grote groepen recreatieve lopers en bieden wij als enige vereniging in Etten-Leur de deelnemers van het gemeentelijk GALM-project (voor 55+) een vervolg om op een leuke manier in beweging te komen en te blijven. Jaarlijks zijn er hardloopcursussen, zowel voor lopers als voor Nordic Walkers.