Gym- en Wandelgroepen

01Ma1400-1500BodyGymDames01BodyGym
In de gymzaal van Achilles op ”Sportpark de Lage Banken” aan de Concordialaan
Voor de trainingstijden klik hier.

Wat doen we hierbij zoal?
– Eerst een warming-up
– oefeningen om aan een goede houding en een lekkere manier van bewegen te werken (coördinatie)
– een lichte stretching
– werken aan onze conditie / uithoudingsvermogen door aerobics-oefeningen, hierbij wordt low-impact (zonder springen) met high-impact (met springen) afgewisseld: ieder kan dit voor zichzelf ook aanpassen
– we werken aan spierkracht, voornamelijk op de grond met matjes. Hierbij worden voor de afwisseling ook materialen gebruikt als gewichten, dynabands, ballen…
– de les wordt afgesloten met een cooling-down.

Dit alles wordt gedaan op een lekker muziekje: Zo nodig rustig, swingend, stimulerend of ontspannend.

Gym dames 40+20151123BodyGymDamesMaja
Een groep dames krijgt met begeleidende muziek op een ontspannende manier gym. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zodat alle spieren aan bod komen.
Voor de trainingstijden klik hier.

Wandelen bij Achilles
Géén zin om hard te lopen maar wel om actief te bewegen in een leuke sfeer?

Dames wandelgroep ochtend
Zin in een uurtje  lekker wandelen met een gezellige groep vrouwen? Kom dan een uurtje met ons meelopen! Na afloop smaakt de thee of koffie heerlijk!
We verzamelen bij het clubgebouw van Achilles en lopen dinsdag en donderdag in ons mooie Etten-Leur. Voor de trainingstijden klik hier.
Nooit gewandeld? Geen probleem! Je kunt beginnen met wandelen op de baan. Is een uur te lang, dan kan je tussendoor of eerder stoppen.

Als je regelmatig komt zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Daar heb je ook in je dagelijkse leven profijt van.

Doe een paar keer mee en besluit dan of je lid wil worden.

20160419WandelgroepSportief Wandelen
Zeg niet dat wandelen geen sport is en niet tot de atletiek behoort. Ook de Sportief wandeltrainingen bij ARV Achilles beginnen met een warming up, kennen een bepaalde opbouw en zijn gericht op conditieverbetering. Een cooling down voorkomt blessures. Veelal worden deze trainingen gegeven op onze uitstekende accommodatie aan “De Lage Banken”. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de deelnemers wordt er uitgeweken naar bos of hei voor een flinke tocht of kortere wandeling. De Sportief wandeltrainingen worden op verschillende tijdstippen en dagen gegeven. Meestal duren ze een uur, afhankelijk van het niveau van de groep. In deze groep (voorheen  ElDias) lopen mensen met overgewicht of met een chronische aandoening als diabetes, reuma, artrose en longaandoeningen als COPD. De trainers zijn hier speciaal voor opgeleid. Voor de trainingstijden klik hier.

Natuurlijk kun je een paar keer mee lopen voor je besluit lid te worden van onze vereniging. Je bent van harte welkom!