Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon kan namens de vereniging een luisterend oor bieden in een aantal zaken.

Als je wordt lastiggevallen op de sportclub vind je het misschien heel moeilijk om er iets van te zeggen. Toch is het belangrijk om dat wél te doen. Misschien heeft degene die jou lastigvalt niet eens door hoe vervelend het voor jou is. Als je dat zegt, dan zal hij waarschijnlijk ‘sorry’ zeggen, en het niet meer doen.

Maar soms helpt praten niet, of ben je bang om voor jezelf op te komen. Blijf er niet over zwijgen! Zoek zo snel mogelijk iemand aan wie je het wél kan vertellen! Vertel het aan iemand die je vertrouwt. Je vader of je moeder bijvoorbeeld. Of een vriend of een vriendin. Of iemand op de club. Als iemand anders ook weet wat er gebeurt, kun je er samen iets aan doen.

De vertrouwenscontactpersoon is er om naar je te luisteren, vragen te beantwoorden en samen naar antwoorden en oplossingen te zoeken.

Via de zoekfunctie op de site van nocnsf naar vertrouwenscontactpersoon is meer informatie te vinden. Ook staan daar adressen van vertrouwenscontactpersonen die niet in atletiek verband sporters een luisterend oor kunnen geven. Meer informatie is ook te vinden op de website van Centrum Veilige Sport.

Heb je nog vragen, spreek een van ons beiden aan of mail naar onze mailbox:

Anita van Dorst  & Peter Gulden      vertrouwenscontactpersoon@arvachilles.nl