Mini-, C- en B-pupillen

De Mini-, C- en B-pupillen trainen op dinsdag op de atletiekbaan (17:15 – 18:15 uur),  en op zaterdag in het Liesbos  (wintertijd) en gedurende de zomertijd op de atletiekbaan (09:00 – 10:00 uur).

De trainers zijn: Kaylee Damen, Stan de Jong, Ruben Baljon, Rens van den Nobelen en Mark van de Sande.
Deze trainingsgroep kan je bereiken door je mail te sturen naar: mini.c.b.pupillen@gmail.com
coördinator jeugd: Tjeerd Mijzen (e-mail)

De kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar t/m 11 jaar krijgen bij de atletiek de categorienaam: Mini, C- en B-pupillen. Kinderen kunnen vanaf dat ze 6 jaar zijn geworden lid worden van deze trainingsgroep. Ze zijn dan in feite mini Mini-pupillen. Van 8 t/m 9 jaar heten ze C-pupillen en van 10 t/m 11 jaar is hun categorie B-pupillen. Elk jaar per 1 november wijzigt het geboortejaar van de verschillende categorieen bij de Atletiekunie, wat betekent dat de jeugdatleten nadat ze 2 jaar onderdeel zijn geweest van een groep, naar een (oudere) groep overstappen. Dat doen ze meestal samen met ongeveer de helft van hun trainingsmaatjes: zo worden per 1-11-2020 de C-pupillen (geboren in 2012) B-pupil.

De kinderen krijgen op een leuke, gezellige en speelse manier de basis vaardigheden van de atletiek aangeleerd. Het kind doet in een groep met leeftijdsgenootjes een enorme hoeveelheid bewegingservaring op die tijdens de wedstrijden (maar ook gedurende de rest van zijn of haar leven!) van pas komt. Het kind leert ongemerkt omgaan met winnen en verliezen en ontwikkelt tevens zijn sociaal gedrag t.a.v. kinderen, volwassenen, trainer, materiaal enz.Kinderen kunnen dus vanaf zes jaar als Mini-pupil bij Achilles met sporten beginnen. Op een speelse wijze worden diverse vaardigheden bijgebracht door trainers/sters die dit op een leuke en stimulerende wijze kunnen overbrengen.

Ook voor de allerkleinste zijn er af en toe binnen de vereniging leuke evenementen waar ze aan mee mag doen. Zo zijn er onder andere het Sinterklaasfeest, carnaval, trainingspakkenwedstrijd, prognoseloop, de clubcross en het clubkampioenschap en elke jaar de vier Athletics Champs wedstrijden. Meedoen is en blijft natuurlijk altijd veel belangrijker dan winnen! al wat meer gericht op de atletiek.

 

 

Vanaf de C-pupil oefenen de kinderen op meer onderdelen, maar ook hier blijft het spelelement nog sterk aanwezig. Ook wat wedstrijden betreft vindt er uitbreiding van mogelijkheden plaats. Je kan deelnemen aan binnen- en buiten meerkampen, straatloopjes en crossen. Aan deze wedstrijden wordt in clubverband deelgenomen. Er is altijd begeleiding vanuit de club en veel ouders vinden het tof om niet alleen hun eigen kroost aan te moedigen, maar ook om als één Achilles-familie de dag door te brengen. Bij de diverse loopwedstrijden zijn er ook steeds veel geel-blauwe Achilles-shirts aan te treffen onder de deelnemers.

Na als B-pupil getraind te hebben worden deze jeugdatleetjes A-pupil, waarin ze twee jaar sporten voordat het het junioren-tijdperk begint.Van alle wedstrijden proberen we een verslagje te plaatsen in de Etten-Leurse Bode, op de website van Achilles, in de Nieuwsbrief of op de Facebookpagina van Achilles. Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat je ineens je naam ziet staan in de krant of zelfs een foto ziet van jouw sportieve inspanningen van die dag!