Mini-, C- en B-pupillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugd-groepen zijn volgens de regels van de Atletiekunie (AU) verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, die ook tijdens wedstrijden worden gehanteerd.

  • Mini-pupil – per 1 januari van het jaar waarin je 7 wordt
  • C-pupil – per 1 januari van het jaar waarin je 8 wordt
  • B-pupil – per 1 januari van het jaar waarin je 9 wordt

De overgang van de ene naar de andere categorie vindt echt niet plaats op 1 januari, maar al twee maanden eerder, per 1 november (ongeveer gelijktijdig met de overgang van zomertijd naar wintertijd).

Bij ARV Achilles kunnen kinderen vanaf hun 6e verjaardag lid worden. Ze zijn dan in feite Mini-pupil. In het algemeen geldt dat voordat een pupil besluit om al dan niet lid te worden, hij of zij drie keer aan een (proef)training mee mag doen.

De trainers zijn: Kaylee Damen, Ruben Baljon en Rens van den Nobelen.
Deze trainingsgroep kan je bereiken door je mail te sturen naar: mini.c.b.pupillen@gmail.com
coördinator jeugd: Tjeerd Mijzen (e-mail)

Aanleren basis vaardigheden atletiek
De kinderen krijgen op een leuke, gezellige en speelse manier de basis vaardigheden van de atletiek aangeleerd. Het kind doet in een groep met leeftijdsgenootjes een enorme hoeveelheid bewegingservaring op die tijdens de wedstrijden (maar ook gedurende de rest van zijn of haar leven!) van pas komt. Het kind leert ongemerkt omgaan met winnen en verliezen en ontwikkelt tevens zijn sociaal gedrag t.a.v. kinderen, volwassenen, trainer, materiaal enz.

Het aanbod van evenementen en wedstrijden
Voor de Mini-, C- en B-pupillen zijn er binnen ARV Achilles een aantal evenementen/wedstrijden waar ze aan mee kunnen doen. Zo zijn er onder andere het Sinterklaasfeest, Carnaval, Trainingspakkenwedstrijd,Prognoseloop, de (Kluiskenshof) Achilles Clubcross en de eigen  clubkampioenschappen en elke jaar de vier Athletics Champs wedstrijden.

Vanaf de C-pupil worden de trainingsonderdelen al wat meer gericht op atletiek, maar het spelelement blijft nog sterk aanwezig. Wat wedstrijden betreft zijn er buiten de wedstrijden van onze eigen club, diverse mogelijkheden. Je kan deelnemen aan binnen- en buiten meerkampen, crossen en straatloopjes.

Sporten in clubverband
Zo zijn er elk jaar vier Athletics Champs competitie-wedstrijden. Hierbij gaan verschillende clubs uit West-Brabant met een team de onderlinge strijd aan, elke keer georganiseerd door een andere club. In de winterperiode is er de jaarlijkse ARWB-cross-competitie. Een serie van 5 cross-wedstrijden door bos en veld. Aan deze wedstrijden wordt in clubverband deelgenomen. Er is altijd begeleiding vanuit Achilles en vaak vinden ouders het gezellig, niet alleen om hun eigen kroost aan te moedigen, maar ook om als een Achilles-familie (een deel van) de dag door te brengen. Meedoen is en blijft natuurlijk altijd veel belangrijker dan winnen! Maar, door training en meedoen aan wedstrijden zie je je persoonlijke prestaties veranderen en verbeteren, en elke verbetering is winnen!

Wedstrijdverslagen en foto’s
Van alle wedstrijden/evenementen proberen we een verslagje te plaatsen in de Etten-Leurse Bode, op de website van Achilles, in de Nieuwsbrief of op de Facebookpagina van Achilles. Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat je ineens je naam ziet staan in de krant of zelfs een foto ziet van jouw sportieve inspanningen van die dag!

En na de B-pupillen?
Na als B-pupil getraind te hebben worden deze jeugdatleetjes A-pupil, een categorie waarin ze twee jaar sporten (A-pupil 1e jaars en A-pupil 2e jaars)  voordat het junioren-tijdperk begint.