Nordic Walking

Nordic Walking : Een sport voor U?

Het Nordic Walking heeft de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt en dat hebben we ook bij onze vereniging gemerkt!

Vakanties zijn altijd weer snel voorbij en u hebt die tijd waarschijnlijk zo sportief mogelijk doorgebracht. Wandelen, klimmen, zwemmen, fietsen of op wat voor andere manier dan ook. Het zou toch jammer zijn als u de rest van het jaar niets meer op dat gebied doet. Lekker sporten is niet alleen voor de vakantie bestemd, maar kan het hele jaar door.

Een van die sporten is Nordic Walking. Een sportieve manier van wandelen, waarbij het niet alleen gaat om bewegen, maar ook om het gebruiken van zowat alle spiergroepen in je lichaam. Op de juiste manier uitgevoerd, levert Nordic Walking een bijdrage aan een gezonde manier van leven.

Het aanleren van de correcte techniek van Nordic Walking is wel een voorwaarde om alle positieve effecten van deze sport te ervaren. Denk hierbij aan vergroten van je uithoudingsvermogen, het verbeteren van je flexibiliteit, het verbranden van overtollige vetten, het trainen van minder gebruikte spiergroepen, zoals de buikspieren, het verbeteren van je bloeddoorstroming en het optimaliseren van je bloeddruk.

Nordic walking is wandelen met twee lange, lichtgewicht stokken (de ‘poles’), die volgens een speciale techniek worden gebruikt voor het afzetten en in evenwicht blijven. Zowel armen, benen als rug worden er sterker van. Bij een juiste stokinzet beweegt het hele bovenlichaam mee. Nordic walking is uitstekend geschikt voor mensen die op een ontspannen manier fit willen blijven en hun conditie willen verbeteren.

Wie met Nordic walking begint, moet eerst een korte techniekcursus volgen om op de juiste manier met de poles te kunnen omgaan. Daarna is het eindeloos genieten tijdens de ontspannen wandelingen (op verschillende niveaus) onder leiding van de gediplomeerde trainers van ARV Achilles.
Naast de cursus Nordic Walking bieden wij meerdere keren per week een reguliere manier van trainingen op het gebied van Nordic Walking, zodat uw conditie op peil blijft en de sociale contacten worden uitgebreid.

Interesse in deze snel groeiende tak van sport? Schrijf dan in voor onze cursus Nordic Walking. Wilt u meedoen aan een cursus, dan is het zaak om tijdig aan te melden, want de hoeveelheid plaatsen is in verband met het beschikbare materiaal beperkt tot 30 deelnemers. Onze trainers/contactpersonen vindt u onder Trainingstijden.

Voor het luttele bedrag van €40,00 bieden wij u een cursus  aan in 6 (bij elkaar behorende) lesdelen, waarbij u gedurende de cursus gebruik mag maken van de Nordic Walking poles van onze vereniging.

In groepsverband doen we regelmatig mee aan wandelevenementen die zowel buiten als binnen de vereniging georganiseerd worden. De Peel, de bosrijke omgeving van Arnhem, het strand van Walcheren en de heuvels van het Zuid Limburgse landschap zijn zomaar een greep uit de mooie gebieden waar we als Nordic Walkers hebben gewandeld.

P.S. Al onze Nordic Walking trainers zijn Atletiekunie opgeleid en gecertificeerd.