Zaterdag 27 april 2024 de Achilles uurloop in het Liesbos

* Etten-Leur, 18 april 2024 – Op Koningsdag 27 april 2024 organiseert de trimafdeling van ARV Achilles haar traditionele uurloop (editie 46) in het Liesbos.

Locatie
De uurloop speelt zich af in het bosgebied het Liesbos aan de Leursebaan tussen Etten-Leur en Breda. Vanaf de Leursebaan het Liesbos inrijden over de Zanddreef en aan het einde linksaf (Torendreef). Het eerste deel is verhard en parkeerplaats, ga rechtdoor langs de slagboom en je komt bij de startlocatie: de kruising van Torendreef en de Schooneboomdreef.

Inschrijven
Het is niet nodig om je in te schijven, anders dan ter plekke verschijnen voor de start (10:00 uur). Het is al sinds jaar en dag een GRATIS evenement, georganiseerd door de trimafdeling van Achilles, voor lopers, trimmers, wandelaars, Kangoo Jumpers en Nordic Walkers.

Informatie
De start is om 10:00 uur in het Liesbos, 200 meter van de parkeerplaats.
De uitdaging is wederom: in één uur tijd zoveel mogelijk meters lopen.

Parcours
Het parcours bestaat uit een grote ronde van 2.220 meter en een kleine ronde van 1.225 meter. Meerdere grote en of kleine ronden kunnen gelopen worden (hardlopen, wandelen, met of zonder poles). Het grootste deel van de (grote) ronde is onverhard bospad, slechts een klein stukje gaat over een asfaltweggetje. De start is op de kruising van de Torendreef en de Schooneboomsdreef. De ronde, beter gezegd de rechthoek, gaat rechtsaf bij de Drie Dreven, weer rechtsaf bij de Morteldreef en weer rechtsaf bij de Kwalsterdreef en daarna weer rechtsaf (asfalt) voor de Schooneboomsdreef.

Verzorging
Zoals de deelnemers gewend zijn is er een waterpost ter hoogte van de startlocatie en daar staan na het uur hardlopen sinaasappelpartjes klaar om de energievoorraad weer aan te vullen.

Resultaten
Na afloop verschijnt na enige tijd de uitslag van deze zestigminutenloop op de website van ARV Achilles (www.arvachilles.nl). En met een beetje medewerking van fotograferende toeschouwers staat in dat bericht ook een link naar de fotopagina.