Eerste seniorencompetitiewedstrijd 2024 in Nieuwegein

* Etten-Leur, 23 april 2024 – Zondag 21 april was het alweer tijd voor de allereerste seniorencompetitie van het seizoen. Vanuit ARV Achilles reisden we met een mannen en vrouwenploeg af naar Nieuwegein Atverni voor de aftrap van een mooi competitie seizoen.

Vrouwenploeg
Ondanks de koude harde wind zijn er door verschillende mensen nog mooie prestaties geleverd waarbij er ook enkele PR’s verbroken zijn. Zo evenaarde Sarah Touw op het hoogspringen haar PR van 1,55m. Liep Anne Kieneker 26,80 helaas wel met iets teveel rugwind en niet onbelangrijk hadden we met Karin de Wild een super invaller die last-minute de 3000m en de 200m van de Zweedse estafette op zich heeft genomen!

Mannenploeg
Bij de mannen begon Bas Castelijn de dag meteen goed met een PR op de 110m horden van 19,13s. Een verbetering van een halve seconde. Ook voor Finn Jansen een mooie aanscherping van zijn PR op de 800m naar 2:15,45 met naar eigen woorden nog meer ruimte voor verbetering. De 400m zorgde voor twee nieuwe records voor Sietse Marijnissen en Sam Jansen met respectievelijk 57,85 en 57,94. En op de sprintnummers was het een goede dag voor Luuk Holleman hij verbeterde op zowel de 100m als de 200m zijn PR. Respectievelijk naar 12,10s en 24,62.

Tweede competitiewedstrijd bij Achilles op 2 juni
Al met al zijn er over de volle breedte mooie prestaties geleverd gedurende de dag en was het verdiend om naderhand met zijn allen gezamenlijk te gaan eten. De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 2 juni en zal plaatsvinden op onze thuisbaan! Dus kom die dag gezellig kijken en de mannen en vrouwen aanmoedigen naar een mooie prestatie. Hopelijk zien we jullie daar!

Uitslagen en foto’s
Op atletiek.nu kan je de uitslag van deze wedstrijd zien en de (landelijke) stand van de Achilles seniorenteams. De foto’s die Collin Hermans maakte kan je hier zien.

verslag: Joost Ketel