Pascal Slemmer binnen de 4 uur binnen op de Coolsingel

* Etten-Leur, 15 april 2024 – Op zondag 14 april 2024 heb ik de Marathon van Rotterdam gelopen.

In het startvak
Om 9:50 uur stond ik in mijn startvak, start wave 2.

Lee Towers begon voor de laatste keer zijn nummer ‘You never walk alone’ te zingen en iedereen zong uit volle borst mee. Gevolgd door 1 minuut stilte ter nagedachtenis van top atleet Kelvin Kiptum.

Om 10:01 klonk de scheepshoorn en daar gaat start wave 1. Ongeveer 10:07 uur klinkt de scheepshoorn voor start wave 2.

Vertrokken voor 42.195 meter
Op naar de Erasmusbrug voor de eerste keer deze marathon door Rotterdam langs de Kuip. Rond km 15 loop ik op een finishtijd van 3 uur 15 min gemiddeld in 4:45 min/km a 4:50 min/km, het voelt goed en ik voel me topfit.  Dit wordt een mooie finish en een nieuw pr voor mij. Dan komen we rond km 26 voor de tweede keer bij de Erasmusbrug en ik voel mij nog steeds fit en sterk nog steeds loop ik op een finishtijd van 3 uur 15 min.

Steek in mijn hamstring
Rondje Rotterdam centrum richting Blaak Kralingsche Bos km 32,5 krijg ik ineens een enorme steek in mijn hamstring.  Ik dacht dit was mijn Marathon, ik moet opgeven. Maar opgeven zal ik nooit en ik moet de finish halen, dus ben ik maar gaan wandelen. Op een gegeven moment ging het weer, en ben ik weer verder gegaan met hardlopen. Op km 34,5 4 grote schermen langs de weg, ik liep bij scherm 2 over een mat op de weg en zie ik mijn vrouw en jongste zoon verschijnen met aanmoedigende woorden.  Ik kreeg spontaan een brok in mijn keel, maar dit gaf mij weer een enorme boost.

4 km wandelen/dribbelen
Bij km 36 weer die steek in mijn hamstring zodat ik gedwongen werd tot km 40 als wandelend en rennend die vier kilometers af te wisselen. Bij km 40 even flink wat water en AA sportdrank gedronken en weer gaan rennen.

Toch nog binnen de 4 uur
Gedragen door al het publiek naar de finish gelopen en in de verte zag ik de finishlijn met de tijd 3:57:50. Ik alles gegeven wat in mij zat om onder de 4 uur te blijven. Ja, de bruto finishtijd 3:59:20! Yes binnen de 4 uur. Uiteindelijk heb ik de Marathon voltooid in 3:50:56.