Wedstrijdverslag 5 regio ontmoeting in Terneuzen

* Etten-Leur, 26 juni 2022 – Zaterdag 25 juni was er geen gewone competitiewedstrijd voor de pupillen en CD-junioren van Achilles. Deze zaterdag streden ze niet tegen de clubs uit West-Brabant maar mét de andere regionale atleten van Spado, Thor, DJA, Groene ster, AVO en AVR.

Alle kinderen zaten samen met jongens of meisjes van dezelfde leeftijd in een team en wisten heel goed mee te komen met de kinderen uit Zeeland, regio Rijnmond, Dordrecht en Den Haag. Ondanks dat bij de CD-junioren veel regionale toppers er niet waren omdat ook de Brabantse kampioenschappen deze dag gehouden werden, werd de gehele ploeg knap 3e.

Trainers van de verschillende verenigen hadden de jeugd onder hun hoede. Mark van de Sande coachte de meisjes C-pupillen namens Achilles. Er werden door de atleten van Achilles heel wat punten binnengehaald en menig PR werd verbroken. Met alleen een buitje op het laatst was ook het weer opperbest. Allemaal konden trots op deze dag terugkijken.

PR’s bij de pupillen
Lotte van de Sande en Aimee Machielsen waren de jongsten van het stel en deden samen de 40 meter, verspringen en vortex werpen. Daarnaast ging Lotte nog als een speer op de 600 meter.

Pijke Machielsen en Isis Schans streden namens de A-pupillen 1e jaars op meerdere onderdelen. Pijke werd hierbij knap 2e met 3.98 meter bij het verspringen. Isis deed het goed op alle onderdelen waardoor ze bij haar team de meeste punten binnen sprokkelde. Daan van de Sande en Lucas Touw waren er namens de A-pupillen 2e jaars, er sneuvelden wat PRs en er werd door Lucas voor het eerst een 1.000 meter gelopen waarbij hij mooi 4e werd in 3.28.22. Krachtpatser Daan wierp 7.12 meter met de kogel.

Ook persoonlijke records bij de CD-junioren
Bij de D-junioren waren namens Achilles Auke Korvin, Joshua de Bree, Liz Broks, Eva Lips en Sterre de haan aanwezig. Auke was door plotselinge afwezigheid van een andere atleet gevraagd de 1.000 meter te lopen. Hij deed dit onvoorbereid met klasse in 3.23,75 Ook Eva vloog over de baan in 3.32,25. Liz sprong een gat in de lucht met een nieuw PR en 4e plaats bij ver met 4.32 en Sterre had met 9.45 een nieuw PR op de 60 meter. Joshua toonde wel heel sterk vormbehoud door zijn opgegeven beste prestatie op de 60 meter in 11,78 te verbeteren.

Als laatste waren daar C-atleten Luuk Holleman, Anouk Taks en Sarah Touw. Luuk had een nieuw PR bij hoog en op de 100 meter. Anouk werd 7e bij kogel en Sarah werd knap 6e in een sterk veld op de 80 meter in 11.03. De uitslagen zijn te zien op uitslagen.nl

Als team West-Brabant eindigden ze met zijn allen op een prima derde plaats. Het was een zeer geslaagde, zonnige en gezellige dag waarbij er met veel bewondering en plezier met elkaar gesport en naar elkaar gekeken werd.

Verslag en foto’s: Karin de Wild