ARV Achilles organiseert de Brabantse Kampioenschappen pupillen teams (1)

* Etten-Leur, 10 augustus 2022 – Op zaterdag 17 september 2022 mag Achilles het Brabants kampioenschap Athletics Champs teams voor pupillen organiseren. Dit kampioenschap heeft qua wedstrijd opzet veel gelijkenissen met de normale pupillen competitiewedstrijden in regio West-Brabant, maar deze keer doen de beste teams uit de provincie Brabant mee.

Kampioenschap op basis van een vastgesteld reglement
Op basis van een vastgesteld reglement mogen totaal 24 teams meedoen: 12 A pupillen, 6 B pupillen en 6 C pupillen/mini’s teams. Achilles mag als organisatie in elke van de 3 categorieën 1 team inschrijven dat bestaat uit minimaal 6 atleten en maximaal 12.

Niet alle Achilles pupillen kunnen meedoen
Dat laatste vinden wij als organisatie wel jammer, want dit betekent waarschijnlijk dat van de grote groep A pupillen die Achilles momenteel rijk is niet iedereen mee mag doen.

Athletics Champs Kampioenschappen
Het Brabants kampioenschap teams Athletics Champs bestaat sinds 2017 en is de ‘speelsere’ opvolger van de voorheen wat meer ’traditionele’ vorm van pupillen kampioenschappen. Achilles deed in 2017 voor het laatst mee met een team mini/ c pupillen. In 2001 werd een Achilles team zelfs Brabants kampioen. Voor zover bij de organisatie bekend heeft Achilles nog niet eerder een Brabants kampioenschap voor pupillen georganiseerd en anders is het inmiddels al wel lang geleden.

Juryleden en andere helpende handen welkom!
Geïnteresseerden zijn uiteraard welkom om de wedstrijd te komen bekijken (aanvang ca 10:00 uur). Voorafgaand aan de wedstrijd zal een defilé plaatsvinden voor de deelnemende teams. Als je graag wil meehelpen met de organisatie, stuur dan een bericht naar juco@arvachilles.nl

De wedstrijd staat al op atletiek.nu