Zilver voor Silvia Verhoeven NK marathon Amsterdam

* Etten-Leur, 20 oktober 2019 – In de hoofdstad was vandaag de 44e editie van de Amsterdam Marathon, tevens Nederlands Kampioenschap voor alle categorieën. De Etten-Leurse hardloopster Silvia Verhoeven kwam in het Olympisch stadion na 3.41:37 over de eindstreep, geen super tijd, maar goed genoeg om op het podium geroepen te worden als nummer twee in de leeftijdscategorie Vrouwen 55-59.

Het was 2012, toen Silvia enigszins onverwachts in Eindhoven met 3.16:18 finishte, en daarmee haar PR aanscherpte (en sindsdien niet meer verbeterde) en zo haar eerste NK-medaille haalde. Nu in Amsterdam voegde zij alweer haar vijfde NK-medaille aan haar prijzenkast toe.

Over haar zilveren race in Amsterdam heeft Silvia nog het volgende te melden: “De marathon gisteren ging gemakkelijker dan ik vooraf had ingeschat. Ik had de tijd helemaal losgelaten en ook niet op mijn horloge gekeken. Het kwartier verschil in eindtijd vergeleken met vorig jaar was wel goed merkbaar in de drukte. Met name toen ik ingehaald werd door de pacers van de 3 uur 20 en de 3 uur 30 werd ik letterlijk onder de voet gelopen. En ook bij de verzorgingsposten was het een grote bron van ergernis om mij er doorheen te laveren.

Maar buiten dat gewoon lekker gelopen zonder te forceren of grenzen op te zoeken en gelukkig nergens last van gehad. En ook nog sneller gelopen dan waar ik vooraf op zou hebben ingezet. Tot een km of 25 het idee alleen maar ingehaald te worden. Hetgeen ook logisch is als je in het startvak van 2 uur 40 – 3.00 uur start. Echter vanaf de 30 km waren de rollen omgedraaid en dat voelt dan wel goed.”