Rick Lambregts wint weer de 5 van de Kluiskenshof 10 van AVR

* Etten-Leur, 21 oktober 2019 – Prima weersomstandigheden, een gloednieuwe atletiekbaan om op in te lopen, te starten en uit te lopen en bijna honderdnegentig deelnemers aan de Kluiskenshof 10 (en 5) van AVR.
Niet alleen de accommodatie van de organiserende vereniging AVR’90 in Rucphen was nieuw, ook het parcours van de 10 km was wegens wegwerkzaamheden aangepast. Nu de kantine nog, en AVR’90 kan dan de hopelijk groei in leden gemakkelijk opvangen.
Beide afstanden startten tegelijkertijd op de tevoren afgesproken tijd, om 11:00 uur. De splitsing van de 5 en 10 was ongeveer op de hoogte van het Kleinheidepad, daar ging de 10 linksaf en de 5 nog een stukje rechtdoor.


Hopelijk liepen alle lopers de juiste kant op, want er stond slechts 1 dame die dat in de gaten hield. De 5 km kende 2 rondjes Kozijnenhoek/Baanvelden, terwijl de lopers van de dubbele afstand t/m het Moervenstraatje liepen.

 

De vijf kilometer
Achillesatleet Rick Lambregts was net zoals in 2018 als eerste terug op de atletiekbaan. Bij 16:05 op de klok passeerde de Etten-Leurse hardloper de finish. Dick Ringelberg, Cia Smulders, Wil Goossens, Annelies Verhulst en Christ Machielsen liepen de 5 als voorbereiding voor de 10 km in Etten-Leur. De winnaar van deze afstand zal waarschijnlijk, evenals Jos Jochems en Ria Frijters, op 27 oktober weer de 5 km lopen.

De tien kilometer
De snelste Achillesloper op de 10 km was Toon Heeren, die met zijn 34:02 tweede werd achter een ontketende Jeroen van Damme. Door deze uitslag werd de stylist uit Sint Willebrord eerste in het circuit bij de M45. Peter Gulden wist door zijn achtste positie in de uitslag bij de M55 (41:09) zijn derde plaats in het eindklassement van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2019 zeker ter stellen. Frans Chaulet en Wendy Schilperoort kwamen in Rucphen traditioneel hand in hand na 58:14 over de eindstreep.

De uitslag van deze 11e en laatste wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant kan je hier zien, de eindstanden staan hier.
De onderhand vaste fotograaf Paul van Dongen legde met zijn 342 foto’s deze Rucphense wegwedstrijd weer prachtig vast.