Achilles Kamp 2019 – afscheid Frits van Dijkman

* Etten-Leur, 16 oktober 2019 – Het voorbije weekend stond voor tientallen jeugdatleten., trainers en (oud-)kampmedewerkers in het teken van het Achilles Kamp 2019 EN het afscheid van ‘Kampleider’: Frits van Dijkman.

Het thema van 2019 was ‘Tijdmachine’. Traditioneel werd er op vrijdagavond gestart met een dropping, deze keer vanuit Roosendaal naar de Rucphense bossen. De ene groep was na ruim 3 uur wandelen bij het kamphuis van ’t Ossekopke.

Andere groepen deden er een uur of 2 langer over, mede doordat ze wat moeite hadden met het vinden van een geel paaltje. Nadat alle groepen hun verdiende kop soep hadden genuttigd werd de tijdreis vervolgd met een nachtspel.

Het weekend bestond verder uit de bekende onderdelen met op zaterdag een zeskamp (met een kort bezoekje van Achilles voorzitter Jan van Praat), een bonte avond en op de zondagochtend nog een puzzeltocht. Op het eerste gezicht een kamp zoals alle jaren, maar dat was tijdens de editie van 2019 niet het geval. Voor Frits van Dijkman was dit bewuste weekend namelijk na 35 jaar zijn laatste kamp als leider.

Als verrassing waren op zaterdagavond tijdens de bonte avond enkele oud-kampleiders uitgenodigd (foto). Er werden herinneringen opgehaald en champagne geproost op mooie tijden (het drankprotocol werd eenmalig iets versoepeld). Met een brok in de keel nam Frits afscheid van de aanwezigen en zijn geliefde kamp. Velen zullen alle plezier met Frits niet snel gaan vergeten en onze vereniging is erg dankbaar voor zijn inzet alle jaren tijdens dit prachtige evenement. Iets minder op de voorgrond nam de leiding dit jaar ook afscheid van Martin Huijbregts en Armand Jacobs. Beide heren waren ruim 15 jaar verbonden aan het jeugdkamp van Achilles.

Onder andere Harry Rappange en Collin Hermans maakten tijdens dit kamp vele foto’s: de Bonte Avond (135), vrijdag en zaterdag (58), de zeskamp  en zondag (153).