Veel wind tijdens Marathon Spijkenisse

* Etten-Leur, 16 december 2019 – Op zondag 15 december ging Marathon Spijkenisse weer goed voor Silvia Verhoeven. Maar wat stond er een wind! “Mijn benen zijn de marathon al weer bijna vergeten maar mijn hoofd suist nog na,” schrijft Silva een dag later. Hieronder lees je haar wedstrijdverslag.

“Nu had ik vooraf al het plan om met de pacers voor 3 uur 45 mee te lopen, maar met de weersvoorspellingen was ik er zelfs bang voor eraf te ‘waaien’ en dan alleen verder tegen de wind op te moeten boksen. Ik heb mij dan ook de hele tijd verdekt proberen op te stellen midden in de groep, al was het wel vechten voor een gunstig plekje en was het ook lastig/hectisch om vanuit dat groepje de verzorgingsposten goed door te komen.
Het parcours dwars door de polder en langs het water, dat is wel erg mooi. De oneindig veel viaducten en dijkjes op heb ik maar voor lief genomen. Ondanks de wind en waarschijnlijk dankzij de beschutting van de groep kon ik toch vrij gemakkelijk het tempo volgen. De ambities om op het eind te gaan versnellen waren er onderweg nog wel, maar op km 38 en 39 kregen we de wind weer op kop. Toen ben ik maar bij mijn inmiddels sterk uitgedunde groepje gebleven en durfde ik pas na km 40 nog even gas bij te geven om zo nog net iets van mijn tijd af te snoepen. Uiteindelijk eindige ik in 3:43:32 en werd ik 3de bij de categorie V50.”