JB – Walk of Life: 30 km mogelijk voor trailrunning (2)

* Etten-Leur, 13 december 2019 – De organisatie van de JB – Walk of Life heeft de wandelafstanden uitgebreid tot maximaal 30 kilometer. Onderweg kun je bepalen of je dat wilt of het toch op 25 kilometer houdt. Tevens is op verzoek besloten dat de JB – Walk of Life ook gebruikt kan worden door liefhebbers van trailrunning. Deze groep trailrunners starten allemaal tegelijk om 10:00 uur vanaf de atletiekbaan. Er loopt een tijdklok mee, maar het is geen wedstrijd. Dus je loopt tegen jezelf en voor je buddy. De zware delen over onverhard terrein worden afgewisseld met stukken over het fietspad, de straat of gewoon over de stoep. Ook zij kunnen onderweg kiezen of ze voor een korte of een langere afstand gaan.

Update routes
De routes zijn gemaakt en ze beginnen en eindigen op de atletiekbaan. Er kan gestart worden vanaf 8:00 uur. De kortste route is 5 km en loopt over geheel verhard gebied. De andere ± afstanden, 10, 15, 25 én 30 km lopen over gedeeltelijk verhard en onverhard terrein. We hebben in overleg met het Waterschap Brabantse Delta en een aantal privé-eigenaren het voor elkaar gekregen dat er ook gelopen mag worden langs sloten, over dijken en door weilanden waar dat anders niet mogelijk is. In die periode van het jaar, rekening houdend met lage temperaturen, vrieskou, regen en misschien ijs en sneeuw ziet het landschap er echt Hollands uit. Afzien? Nee, warm worden en in gedachten bij je buddy. Die ziet pas echt af.

Rustpunten onderweg
Onderweg zijn er, afhankelijk van de te lopen afstand, mogelijke aanlegplaatsen om gebruik te maken van het toilet of om even op verhaal te komen. Alle afstanden komen over het terrein van de Turfvaart. De wat langere afstanden komen ook langs zorgboerderij de Bollendonk aan de Bollendonkseweg en de 25 en de 30 km komen nog langs zorgboerderij de Bremberg aan de Lage Bremberg. Deze ondernemers werken graag mee aan dit mooie, sportieve en misschien wel emotionele evenement.

Het doel van de JB – Walk of Life is behalve een bijzonder evenement te organiseren welke de herinnering aan onze voormalige trainer Jan Bakx levend moet houden, ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Daarom willen we zoveel mogelijk deelnemers werven die zich ook nog een keer laten sponseren door vrienden en familieleden. Het gedoneerde inschrijfgeld wordt voor de 100% over gemaakt aan het KWF voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Doe jij ook mee en laat jij je sponseren? Voor jezelf, je buddy of voor het goede doel? Geef je dan op via: www.inschrijven.nl