Trailrun Le trèfle à 4 feuilles (klavertje 4), Olne, België

* Etten-Leur, 13 januari 2020 – Zondag 12 januari om 7 uur ’s ochtends zijn we met maar liefst 8 achillesleden naar Olne afgereisd om daar de trailrun Le Trèfle à 4 feuilles (klavertje 4) te gaan lopen. Jan Muller en Jose Kuijstermans hebben deze trail in 2015 al gelopen. Deze trail bestaat uit 4 verschillende rondes (12-11-10 & 9km), die samen de vorm van een klavertje 4 vormen. Na iedere ronde kan je besluiten om wel of niet door te gaan.

Doordat het vrij rustig was op de weg waren we ruim op tijd aanwezig om onze startnummers op te halen en nog even wat te eten. Jan Muller had de voorinschrijvingen verzorgd zodat het allemaal vlekkeloos verliep.

De weersomstandigheden waren goed, zonnig en droog (wel een koude wind). Het had de week van tevoren best wel wat geregend dus er was wel wat modder te verwachten.

Bij de start werd het langzaamaan steeds drukker, er deden ca. 650 trailrunners mee. Ik had voor mezelf besloten om 1 ronde van 12 km te gaan lopen, omdat ik net hersteld was van m’n blessure. Na het startsein konden we los en vertrokken we door het dorp geleidelijk bergafwaarts, waardoor het lekker inlopen was. Het eerste stuk over verharde wegen, daarna door diverse smallere veldweggetjes weer omhoog. Het parcours was goed te belopen, door weilanden en veldwegen, soms even over het prikkeldraad. Diverse keren heb ik achterom gekeken om het langgerekte lint met lopers te aanschouwen in deze mooie heuvelachtige omgeving. Tegen het einde van de 1e ronde was er nog een modderig stukje waar we tot onze enkels door de modder gingen. Voordat ik het in de gaten had zat de 1e ronde er op, ik heb nog getwijfeld om er een tweede van 11 km aan vast te plakken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer.

José Kuijstermans heeft ook 1 ronde van 12 km gelopen en daarna Tonio de Jong afgelost zodat hij een mooie mountainbike route kon gaan rijden in de omgeving.

Kees Lazeroms, Jan Muller, Kees van de Riet en Lennard van der Heijden hebben 2 rondes gelopen. Kees L, Jan en Kees R hebben het gehele parcours bij elkaar gelopen (zie foto). Voor Lennard en Kees van de Riet was dit de 1e trailrun ervaring en zeker niet de laatste denk ik.

Silvia Verhoeven heeft 3 rondes gedaan, om ons niet te lang te laten wachten! Anders had ze zeker nog een ronde gedaan. Tonio was ondertussen alweer bijna terug in Olne.

Nadat iedereen weer opgefrist was hebben we onze enthousiaste verhalen uitgewisseld en zijn de verloren calorieën weer aangevuld.

tekst: Willem Dekkers