Toon Heeren snelste Master in Zundertse DJA-cross

DJA-cross2016-170* Etten-Leur, 21 februari 2016 – Als laatste onderdeel van de ARWB-crosscompetitie stond de DJA-cross op het programma. Na de crossen in Steenbergen, Standdaarbuiten, Etten-Leur en Roosendaal werd op zondag 21 februari de vijfde en laatste cross van dit seizoen gelopen. Rondom de atletiekbaan Akkermolen had DJA een echt crossparcours uitgezet, dat door de overvloedige regenval alleen maar zwaarder was geworden.

Bij de Masters 45 was Toon Heeren de favoriet voor de eindzege, nadat hij de laatste drie crossen gewonnen had. En de Achilles-LTV atleet uit St. Willebrord deed zijn reputatie gestand en was ook in Zundert de sterkste in zijn leeftijdscategorie. Over zijn vierde crosszege meldde hij: “Weer een mooie cross gelopen, er was wel veel modder en wind, maar het ging goed, eerste bij de M45 en het cross-klassement gewonnen.” Derde bij de M45 werd Nederlands Kampioen 10 km bij de M50 Kees Lazeroms en op de vijfde positie kwam Henk Buesink over de eindstreep. De Nederlands Kampioen M50 veldloop Gemeenteambtenaren 2015 was in de leeftijdscategorie M45 een van de zeven Achillesleden en die maakten 58% van het totaal aan deelnemers in die klasse uit! Over zijn race vertelde de Etten-Leurse hardloper: “Het weer zorgde er dit weekend voor dat de DJA cross in Zundert een echte cross was. De regen van zaterdag leverde een aantal modderpoelen op en een aantal stukken ondergelopen gras. Natte voeten dus maar gelukkig geen regen. Na wederom een blessure periode tijd om te kijken waar ik nu sta. Ik ben dan ook best tevreden met het resultaat, 5e in 31:11 min op deze 7,8 km lange cross. Ik kon het tempo op niveau houden, liep wel de hele wedstrijd alleen. Naast de modder en ondergelopen stukken zitten er een aantal lange rechte stukken in deze cross waar we de stormachtige wind vol tegen hadden. Eigenlijk was de wind de bepalende factor in deze cross. Nu verder bouwen aan de conditie om eind maart goed te kunnen scoren bij het NK veldloop voor gemeente ambtenaren (23 maart gemeente Nissewaard). Achilles domineert wel in deze leeftijdscategorie met Toon op 1 en Kees op 3.”

Opvallend was ook de overwinning die Jan Arnouts bij de M55 behaalde, daar werd zijn teamgenoot Kees de Hoon derde. José van der Linden én Cia Smulders stonden ook op het podium in Zundert, voor tweede plaatsen bij de V45 en V55.

De uitslag van de Jeugdcross (Pupillen en C/D Junioren) kan je hier downloaden.

Daar waren twee Achilles jongens die het schavot mochten beklimmen. Mats Verhult werd derde bij de Jongens A Pupillen en Mark de Bloeme scoorde dezelfde positie bij de Jongens D Junioren.

Foto’s van de senioren/masters zie je op de site van Paul van Dongen.
De prijsuitreiking van de ARWB Crosscompetitie 2015/2016 is op 4 maart bij AVO’83 in  Oudenbosch (zaal open vanaf 19:00 uur)