NK Indoor Junioren: Daan en Stef vijfde, Bart achtste

20160221ApeldoornJH01* Etten-Leur 22 februari 2016 – Het NK Indoor voor Junioren in Apeldoorn was voor drie Achilles junioren op 20 en 21 februari 2016 het strijdtoneel. aanvankelijk ook voor Rick Lambregts, maar die moest zich ziek afmelden. Stef Dirks had zich geplaatst voor de 3.000 meter (za finale), Daan Dirks voor de 1.500 meter (za series, zo finale) en Bart Hondeveld voor het verspringen (zo finale).

Het wedstrijdverslag van de races van Stef en Daan lees je hier

Hoe het Bart verging lees je hieronder.

Als negende had de verspringer van Achilles zich gekwalificeerd voor dit NK Indoor, met een PR van 6,23 meter. Al bij zijn eerste poging sprong Bart verder: 6,35 meter. Dus dat beloofde wat, dachten zijn supporters. Hij “klom” daardoor tijdelijk naar de zesde positie, maar die raakte hij gedurende de wedstrijd weer kwijt door zijn matige vervolgsprongen. Dat was er overigens slechts eentje: van 6,29 m. En hoewel Hondeveld zich bij de eerste acht van het klassement bevond en daardoor nog drie extra pogingen kreeg, waren die helaas niet aan hem besteed: twee foutsprongen en een nul resultaat. Maar al bij al toch een PR gescoord dat nog maar 21 centimeter achter blijft bij zijn verste outdoorsprong .

Bart zelf: “Net klaar met verspringen, afstand mwa 6.35 meter, de rest van de pogingen niet super. Maar toch 8ste van Nederland geworden!

Bart’s vader: “Bart is tevreden dat hij de finale heeft gehaald, maar hij hoopte een nieuw pr te springen en dat is niet gelukt. Wel een nieuw seizoens beste sprong!”

Foto: John Hondeveld

Andere foto’s (216) van het NK Indoor Junioren 2016: Max Kooijmans