Toon Heeren snelste master in Oudenbosch

* Etten-Leur, 19 augustus 2018 – De Halderbergeloop, de eerste wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant was uitgesteld van 18 maart naar 19 augustus Nu vijf maanden en een dag later is deze wegwedstrijd alsnog van start gegaan. Met wel zeer andere weersomstandigheden als net voor de start van het voorjaar, toen de wedstrijd werd afgelast vanwege de weersomstandigheden die gevaar voor de deelnemers zou kunnen opleveren. Op zondag 19 augustus was daar inmiddels geen sprake meer van.

Wel was er meer concurrentie in West-Brabant, zoals de wielerwedstrijd in Etten-Leur, die duizenden toeschouwers trok, en mogelijk de Hoevense polderloop die op dinsdag 22 augustus wordt georganiseerd. In ieder geval stonden er ruim honderd deelnemers aan de start van het nu zesde onderdeel van het Loopcircuit. Van Achilleszijde deden er zeven lopers mee, waarvan Toon Heeren de snelste loper was. Sterker nog, de stylist uit St. Willebrord wist in de eindsprint zijn regionale concurrent Huub Maas vier tellen voor te blijven en werd daardoor eerste master van het deelnemersveld. Bij de Masters55 was het Kees Lazeroms die op de bovenste plaats van het schavot mocht plaatsnemen. Won Heeren de 10 km in 33:43, zijn clubgenoot Lazeroms passeerde de eindstreep na 36:46. Een derde podiumplaats werd door José van der Linden veroverd, de Etten-Leurse hardlopers eindigde als nummer twee bij de Masters V45 in 44:17.

De eerstvolgende wedstrijd van dit loopcircuit is op dinsdag 28 augustus, wanneer om 19:30 uur de 10 km van Steenbergen, georganiseerd door Diomedon, van start gaat.

De uitslag van de Halderbergeloop staat hier. Bep Tielemans schreef onder de titel “Mels Lambregts klasse apart in Halderbergeloop”
het volgende in BNdeStem.
Fotograaf Paul van Dongen was ook actief in Oudenbosch, zie hier het resultaat, terwijl Jos van der Reep’s camera in actie kwam