Met de afdeling ultra naar Monschau

* Etten-Leur, 13 augustus 2018 – Beide ultralopers van Achilles deden weer mee aan de Monschau Ultra Marathon, een ultraloop over zo’n 56 kilometer met 950 hoogtemeters (alleen stijgen!). Jan Muller eindigde als achtste in 4.17:44 bij de mannen en in zijn leeftijdscategorie werd Dr. Muller 2e M50-er. Silvia Verhoeven kwam als derde vrouw over de eindstreep in 5.11:16 en was tevens snelste V55-er.
Hoe het de Etten-Leurse langloopster in maar vooral rondom het authentieke Duitse Monschau is vergaan, dat lees je hieronder.

“Inmiddels al weer de derde jaar op rij dat ik aan de Monschau marathon deel neem. Net als voorgaande twee editie weer een geweldige ervaring. Schitterend, zeer afwisselend en perfect uitgezet parcours , vele verzorgingsposten onderweg, gemoedelijke sfeer.
Wist nu ook waar ik de zware stukken kon verwachten. Maar ook dat die steevast beloond werden met een heerlijke afdaling. Tot ongeveer 45 km op de echte klimmen na (want dat blijft toch afzien) lekker gelopen. Na ongeveer 50 km was ik er echt ver klaar mee. Maar omdat ik wist dat ik inmiddels als derde vrouw liep, maar geen idee had hoever ik diegene die ik even daarvoor had ingehaald achter mij had gelaten, durfde ik bij de laatste klimmetjes mezelf niet echt een wandelpauze te  veroorloven, terwijl mijn benen daar inmiddels wel op aandrongen. Aftellen dus die laatste km’s en blij de kerktoren van Konzen weer in zicht te krijgen waar de start/finish lag.
Onderweg geen enkele keer op mijn horloge gekeken en blij verrast toch nog iets sneller te zijn als vorig jaar.
De hoogtemeters, of misschien kan ik beter zeggen de dalingsmeters, zaten gelijk al na de finish maar ook vandaag nog behoorlijk in de bovenbenen. Wat mij overigens niet weerhouden heeft vandaag nog een stukje van de Eifelsteig te wandelen.”

Voor de uitslagen, klik hier.