Denise Wijnbergh tweede in Hoevense polderloop

* Etten-Leur, 23 augustus 2018 – Onder de vele Achilleslopers, wel of niet in een Achilles-uitrusting sportend, waren voor het eerst ook drie RaceRunners onder de deelnemers. Mariëlle van Oosterhout en Wouter de Kort deden mee aan de (ongeveer) tien kilometer en het kersverse lid Denise Wijnbergh had gekozen voor de (ongeveer) zes kilometer om in plaats van rondjes op de atletiekbaan nu eens op een wegparcours te racerunnen.


En tot haar verbazing, en ook van vele anderen, bleef Denise bijna alle lopers op de 5,82 km voor, op één na. Het was wel even wennen, zo’n wegrace. meldde ze na afloop, vooraf het bochtenwerk was lastig. Dat zijn dingen die je op de atletiekbaan niet kan trainen, net zomin als de verschillende wegdeksels, zoals ook het parcours van de polderloop in Hoeven kende.

De volgorde van binnenkomst en de bijbehorende tijden zijn nog niet bekend, alleen wat BNdeStem erover publiceerde geeft wat inzage in de resultaten. Desgevraagd mailde de organisatie terug dat het streven is om de uitslagen binnen twee weken na dinsdag 21 augustus op de site te plaatsen (klik op uitslagen voor de resultaten).

BNdeStem: “Appel, ranja, vaantje bij ondergaande zon in Hoevense Polderloop”

Paul van Dongen met zijn foto-album (322 foto’s) en ook die van Jos van der Reep.