Silvia Verhoeven weer derde in de Sallandtrail

20160312Sallandtrail2* Etten-Leur, 12 maart 2018 – Hoewel de Sallandtrail zich niet als wedstrijd manifesteerd wordt er elk jaar wel een uitslag opgemaakt. De Etten-Leurse langloopster Silvia Verhoeven wist net zoals in 2016 ook in maart 2018 de 75 kilometer lange trail als derde vrouw af te te leggen.

Lees hier verder haar trailverslag: “Zaterdag heb ik echt tot het allerlaatste moment getwijfeld over mijn schoenkeuze. Tien minuten voor de start de trailschoenen die ik uiteindelijk aanhad alsnog gewisseld met mijn gewone loopschoenen. Racevest woog met name door het drinken wat erin zat 2 kilo. Dat was overigens gelijk wel een goede motivatie om goed te drinken.


Ik heb mijn drankvoorraad ook inderdaad nog een paar keer bijgevuld bij een verzorgingspost.

Ongeveer tweehonderd meter na de start was al meteen de eerste klim. Kans om in het ritme te komen is er vervolgens ook niet geweest. Want de klimmetjes wisselden zich af met door omgevallen bomen versperde bospaden, akkers waar je in wegzakte, strookjes grasland langs het water waar doornstruiken er wel een heel smalle doorgang van maakten, los zand in de heidegebieden, en hekjes waar je over moest klimmen.
Ondanks dat het dus voortdurend opletten was waar je je voeten veilig neer kon zetten en waar de pijlen stonden, toch nog wel de schoonheid van de Sallandse heuvelrug meegekregen. Maar ruimte om gedachteloos kilometers onder je voeten te laten doorglijden was er niet.

Fysiek kreeg ik het al na een 40 km zwaar. Bij 50 km kom je door het start- en finish-gebied voor de laatste lus van 25 km door het nationaal park en moest ik mezelf ook wel heel streng toespreken om door te gaan. Meteen daarna begon weer met een zwaar stuk mountainbike parcours. Bouillon bij de verzorgingspost op 60 km deed wonderen of was het louter mentaal dat de nog resterende 15 km weer te overzien waren. Fysiek werd het niet gemakkelijker, maar ik kon in ieder geval de lol er weer van inzien en weer lopers inhalen die het schijnbaar op dat moment nog zwaarder hadden.

Net als twee jaar terug derde geworden. Nu met een iets snellere tijd 8 uur 9 minuten en 14 seconden (in 2016 8.15:16).
Slechts de helft van degenen die gestart zijn op de 75 km zijn hebben de finish behaald.

De achilles-pezen protesteren momenteel wel wat. Nu, twee dagen later, ook niet uitgelopen maar de Sallands heuvelrug nog een keer met de fiets verkend. ”