Silvia Verhoeven derde V45 in Marathon Tilburg

20180513TilburgMarathon6* Etten-Leur, 14 mei 2018 – Drie weken na haar relatief rustig gelopen marathon in Enschede (3.44) stond Silvia Verhoeven al weer aan de start voor haar 36e marathon. De tweede editie van de Marathon Tilburg had zij daarvoor uitgekozen. De omstandigheden waren nu flink beter in vergelijking met haar race in Twente. De Etten-Leurse langloopster liep bijna de gehele wedstrijd net voor de pacers van 3.30. Pas aan het einde van deze marathon moest ze die vrijwillige hazen een beetje laten lopen, en moest de Achillesloopster tevreden zijn met haar derde plaats bij de V45 in 3.30:20. Enfin, lees het maar na in haar raceverslag.

20180513TilburgMarathon3“In Tilburg is het mij op twintig seconden na wel gelukt mijn streeftijd van 3.30 te halen. Weersomstandigheden waren nu natuurlijk prima. Eerste 35 km gingen ook probleemloos. Vanaf daar wel meer moeite moeten doen om het tempo vast te houden. Wat mij dan ook net niet gelukt is. En met een wat nat glad wegdek en wat rare draaitjes in de laatste kilometers kon ik die laatste km’s ook niet versnellen. Zelfs niet toen tot mijn grote frustratie de pacers van 3.30, die de hele tijd net achter mij hadden gelopen, mij voorbij kwamen. Ik wilde nog zo graag aanhaken, maar de benen weigerden ook nog maar iets te versnellen.
Het was overigens wel een saaie bedoeling daar in Tilburg. Zowel bij de start als bij de finish. Het parcours was de eerste 25 km ondanks de lange rechte stuken wel heel mooi. Langs het kanaal toch nog wel veel tegenwind. Maar ik heb dat hele stuk me achter twee mannen kunnen verschuilen.
De weg terug was erg rommelig. Zoveel  wegen oversteken, waar toch nog auto’s werden doorgelaten. Pas op het laatste moment zichtbaar welke kant je nu op moest. Niet echt een marathon dus waarvan ik denk die doe ik nog een keer. ”

De resultaten van de Marathon Tilburg (na een paar dagen pas definitief)  kan je hier zien.