Ruben Jaspers snel op nationale C-spelen

20160618RubenJaspers2* Etten-Leur, 29 augustus 2016 – Het voorbije weekend organiseerde AAC in Amsterdam de jaarlijkse nationale C-spelen, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor C Junioren. Zoals eerder gemeld was Ruben Jaspers de enige deelnemer in onze clubkleuren.

De door Tjeerd Mijzen getrainde junior kwam uit op de 150 meter (zaterdag) en de 100 meter (zondag). Op zaterdag moest Ruben in en aan de slag met 39 andere C-jongens en werd in de vierde van vijf  series derde in 18.45 sec. Om voor een finaleplaats in aanmerking te komen was de eerste plaats goed voor de Q, terwijl de drie snelste jongens zich met een q eveneens konden kwalificeren. Zijn 18.45 betekende de twaalfde tijd, terwijl hij zich als nummer veertien voor dit onderdeel had weten te plaatsen.

Op zondag startte Ruben op de 100 meter, daar stond de Achillesjunior als 20e deelnemer genoteerd. In de vijfde van in totaal acht series sprintte hij naar derde plaats met 12.20, de beste ‘verliezerstijd’. Om uit te komen in een van de drie halve finales moest je bij de eerste twee eindigden en die nummers 1 en 2 werden aangevuld met de acht tijdsnelste ‘verliezers’. In de derde halve finale werd Ruben vijfde met 12.32, om de finale te bereiken was winnen vereist of bij de drie tijdsnelsten te horen.

Een mooie ervaring om mee te doen bij de beste C Junioren van Nederland en als 13e te eindigen op de 100 meter sprint, met in het achterhoofd de 20e plaatsingstijd.