Vier maal Achilles op podium in Steenbergen

20160830Steenbergen-podiumM55* Etten-Leur, 30 augustus 2016 – In Steenbergen werd op dinsdag de dertigste augustus de zevende van tien wedstrijden van het Running Center Loopcircuit West-Brabant gehouden. Van de tien deelnemende Achilleslopers wisten er vier een podiumplaats te bemachtigen.

De loopomstandigheden waren erg goed omdat de temperatuur “normale waarden” had bereikt en de wind was erg rustig. Het parcours over 10 km  betrof 2 ronden door de polders in de omgeving. De ondergrond was over het algemeen asfalt hetgeen de lopers erg prettig vinden.
Jan Arnouts en Jac Beekers vielen in hun leeftijdscategorie in de prijzen en mochten daardoor op het podium plaats nemen.
Bij de senioren bereikte Jeffrey Faes een fraaie 4e plaats en hij was met zijn tijd van 35:43 erg tevreden en hij hoefde maar 8 seconde prijs te geven op zijn clubgenoot Kees Lazeroms.

In de klasse M35 behaalde Corné van Beek een 10e plaats met een tijd van 41:56. Dit geeft vertrouwen voor een goede tijd op de langere afstanden. Rob Luijkx, sinds kort weer volop in training na een aantal vervelende blessures, kwam uit in een tijd van 46:32 en behaalde in deze klasse een 12e plaats. Na zijn blessures was het moeilijk om een tijd in te schatten waarop hij kon vertrekken en ook volhouden. Na afloop was hij erg tevreden met zijn tijd.

In de klasse M45 kwam Kees Lazeroms net tekort om het podium te behalen en hij kwam uit op plaats 4 met een tijd van 35:35. Kees is ook in voorbereiding op het NK marathon bij de Masters, dat dit jaar gehouden wordt in Amsterdam. Wel op het podium stond Toon Heeren, die de de snelste M45-er was (en derde overall) in 33:39. Een zeer tevreden man van ook Henk Buesink, die met zijn 37:40 zeer content was. Kees van de Sande kwam in deze klasse uit op plaats 31 met een tijd van 48:54. Door een rustige start kon hij daarna het tempo goed vasthouden van 5 min/km en hij zelfs op het einde nog versnellen.

In de klasse M55 behaalde Jan Arnouts een mooie 2e plaats op slechts 8 seconde van de winnaar. Hij kwam uit op een tijd van 38:17 en was maar een ½ minuut verwijderd van zijn Persoonlijk Record.
Peter Gulden kwam in deze klasse uit op een tijd van 41:49 en behaalde hiermede plaats 6.

In de klasse M65 behaalde Jac Beekers weer eens een 1e plaats met een tijd van 45:19. Hopelijk blijven de blessures wat achterwege zodat hij zijn vorm nog wat verder kan aanscherpen.

tekst: Jac Beekers

De uitslagen van de 10 km van Groot Steenbergen staan hier.

De volgende wedstrijden in het kader van de WBLC zijn:
11 sep Quickrun in Roosendaal
09 okt Midsummerrun in Bosschenhoofd
23 okt De 10 van ARV in Rucphen