Alex Heijnemans derde polsstokker op ZNK

20150830Weert-ZNK-Alex* Etten-Leur, 29 augustus 2016 – Al weer voor de vijfde achtereenvolgende maal organiseerde AV Weert de Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Een drietal Achillesatleten nam op zondag 28 augustus in Limburg deel aan deze ZNK.

Het verst/hoogst kwam Alex Heijnemans. De polsstokhoogspringer van de Etten-Leurse atletiekclub eindigde als derde op zijn favoriete onderdeel met 3,80 meter. Hij had 3,90 meter overgeslagen om zijn persoonlijke record te verbeteren (en ook het clubrecord te evenaren), maar Alex kon in drie pogingen over vier meter de lat niet laten liggen.

Arjan Dekkers moest zich afmelden voor zijn onderdeel speerwerpen omdat hij zich niet fit genoeg voelde. Zijn andere onderdeel kogelslingeren werd een kwestie van proberen. De beste speerwerper van Achilles kwam tot 32,42 meter, goed voor een vierde plaats.

Derde Achillesdeelnemer was Johan Hack, die zich met speer tot een vijfde positie wierp en zelf met kogelslingeren zijn PR met acht centimeter wist aan te scherpen.