Silvia Verhoeven tweede in Trail by the sea

20160221Trailbythesea* Etten-Leur, 22 februari 2016 -Behalve Jan Muller is ook Silvia Verhoeven een ultraloper. Afgelopen zondag was zij in Schouwen Duivenland te vinden, waar de Trail by the sea werd georganiseerd. De Etten-Leurse kilometersverzamelaarster had in Haamstede gekozen voor de 42 kilometer. Hieronder lees je haar verhaal:

“Gisteren gezandstraald aan het strand en in de duinen. Het derde en vierde stuk strand was pal tegen de  wind in en ik had dus echt de kracht niet om er tegenin te boksen. Het was steeds een paar pasjes vooruit om dan vervolgens weer een stap achteruit geduwd te worden. Ook de duinen waren erg zwaar. Een enorme zandbak waar maar geen einde aan leek te komen.

Voor wat ik er van heb kunnen zien wel een erg mooi parcours. Maar door het opwaaiende zand, uitkijken waar ik liep en het tijdig signaleren van de pijlen en vlaggetjes is volgens mij ook veel aan het zicht ontsnapt. Ik heb het idee dat het zand nu nog steeds tussen mijn tanden en in mijn huidporiën zit.”

Silvia werd tweede in de leeftijdscategorie V50 op de 42,2 km. in 4.21:55.