Natte maar geslaagde Brabantse Kampioenschappen Pupillen teams

* Etten-Leur, 17 september 2022 – De Brabantse Kampioenschappen Pupillen teams, die zoals de laatste jaren gebruikelijk is, in het format van Athletics Champs gehouden zijn.

De dag begon met een dubbele regenboog, een waarschuwing voor een natte dag, waar tussen 09:30 uur en 13:15 uur regelmatig sprake van was. Maar nooit zo erg, dat de wedstrijd ervoor onderbroken moest worden.

De deelnemende verenigingen
Er hadden zich in eerste instantie 13 Brabantse atletiekverenigingen opgegeven, maar de clubs uit Deurne en Best konden helaas geen volwaardige pupillenteams afvaardigen naar Etten-Leur. Uiteindelijke deden er 209 C-, B- en A Pupillen mee aan deze kampioenschappen, ondergebracht in 21 verschillende teams.

De organisatie
Mooi was dat de met name in wielrennend Nederland bekende speaker Cees Maas de gehele dag de microfoon in zijn hand had. Deze mede-oprichter van onze vereniging in 1968 is aan zijn een na laatste jaar als actief speaker bezig. In augustus 2023 zal hij voor het laatst tijdens een wedstrijd te horen zijn. De organisatie dankt ook Dorien Verweij (Diomedon), die op de dag zelf, maar ook in het voortraject druk bezig is geweest om deze wedstrijd goed te laten verlopen. Maar natuurlijk zijn wij ook dank verschuldigd aan alle (vrijwillige) juryleden, scheidsrechters en helpende ouders, zonder hen zouden wij deze BK niet kunnen organiseren.

De wedstrijd
Voordat de wedstrijd begon, werd er door de verenigingen – met of zonder vlag – vanaf het tweehonderdmeterpunt een defilé afgelegd. Daarna werden de pupillen door hun trainers op een warming up getrakteerd, waarna om 10:00 uur het eerste onderdeel begon: de teamestafette.

Vervolgens ging de wedstrijd in een strak tempo verder: iedere 20 minuten een onderdeel en dan 5 minuten wissel-/pauzetijd. Totdat alle teams hadden hoog gesprongen, vortex geworpen, kogel gestoten, fietsband geworpen, horden gesprint, polsver gesprongen, gesprint en hurkhoog gesprongen. Toen was het tijd voor de twee afsluitende onderdelen: het meters maken. De A Pupillen liepen zes minuten rondjes op de baan, verdeeld in een groep die bij de finish startte en een groep die begon bij het tweehonderdmeterpunt. En meteen na het noteren van alle afgelegde afstanden waren de mini-/C- en B pupillen aan de beurt voor hun 4 minutenlange metersmaken.

Ondertussen waren de mensen van het wedstrijdsecretariaat druk bezig om alle uitslagen te verwerken, en door alle pupillen op een ijsje te trakteren werd er nog wat tijd gewonnen om ook het metersmaken in te voeren. Waarna door de speaker alle teams naar het podium werden geroepen en de ARWB-voorzitter Jacques van Gool samen met Achilles-voorzitter Jan van Praat de bekers uitreikten aan de hieronder vermelde teams.

De uitslag

Brabantse Kampioenschappen Pupillen teams
C-/mini Pupillen B Pupillen A Pupillen
1 Sprint Sprint THOR
2 THOR THOR Sprint
3 Achilles Prins Hendrik HAC

De gedetailleerde resultaten kan je hier bekijken. En klik hier voor de foto’s. Kijk ook op de Instagram (of Facebook-)pagina van Achilles, daar hebben we wat filmpjes geplaatst. En Pierre van Damme (Etten-Leur City App) heeft een mooi samenvattend filmpje van de Brabantse Kampioenschappen gemaakt.