D-meisjes Achilles in competitie finale

* Etten-Leur, 20 september 2022 – Op 17 september mochten de D junioren meisjes deelnemen aan een competitie finale wedstrijd in Gorinchem. Na de voorrondes in het voorjaar stonden de D meisjes op een landelijke 46e plaats van totaal 209 teams. Met deze klassering was een plek afgedwongen voor de ‘D finale ‘ wedstrijd voor de teams geëindigd op de 37e t/m 48e plaats.

Namens Achilles deden de volgende atleten mee: Ymke Schimmer, Sterre de Haan, Veerle Manders, Anouk Nouws, Lizzy Nouws, Jasmijn van Well, Lisa Touw en Liz Broks.

Ondanks de herfstachtige omstandigheden kwamen de meeste atleten nog aardig in de buurt van hun seizoen beste prestaties van het voorjaar. En vooral op looponderdelen konden de Achilles meisjes goed meekomen met de concurrentie.
De meeste punten werden bij deze wedstrijd binnengesleept door Liz Broks. Ze eindigde als 2e op de 1000m in 3:28 min (PR) en op de 60m als 4e in 8,96 sec. Maar een clubcompetitie wedstrijd doe je niet alleen want alle meiden hadden uiteindelijk hun bijdrage in de teamuitslag: een 11e plaats van de 12 deelnemende teams. De Achilles meisjes D hebben het keurig gedaan in het competitie seizoen 2022 en onderstreepte bij deze wedstrijd dat ze zich niet voor niks voor de finale hadden geplaatst.
Klik naar alle uitslagen op atletiek.nu
De foto is van de 1e competitiewedstrijd op 9 april bij ARV Achilles. Tekst @johan hack