Diomedon-cross goed bezocht door Achillesleden

* Etten-Leur, 25 november 2019 – De Ronde Venen Marathon (de Ronde Venen is een gemeente tussen Amsterdam en Utrecht). Je loopt deze Marathon op een uniek parcours.  Eén grote ronde langs of door alle acht kernen van de gemeente De Ronde Venen: Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen en terug naar Abcoude. Over verkeersvrije en verkeersluwe wegen, een voormaige spoorbaan, langs riviertjes en door weilanden. Tijdens de laatste kilometers naar Abcoude komt de verrassing: een prachtig natuurgebied “De Botshol”, een buurtschap en een plassen- en moerasgebied. Bij regenachtig weer kan het daar drassig zijn. Achillesloopster Silvia Verhoeven eindigde op 17 november 2019 als zevende vrouw op de hele marathon in 3.47:11.

1e ARWB-cross 2019-2020
De eerste cross van de ARWB-crosssompetitie zit er weer op. Aan de door de Steenbergse sportvereniging Diomedon georganiseerde cross in Moerstraten deden bijna vijftig Achillesleden mee. Dertien van hen wisten een podiumplaats te bemachtigen, daarvan waren er vijf eerste plaatsen. Bij de Jongens C Pupillen was Pijke Machielsen de snelste over het 990 meter lange parcours aan de Heivelddreef. Sophie van Gurp was bij de Meisjes C Junioren het eerste over de finish na 1.535 meter. Ruben Baljon (Jongens A Junioren), Karin de Wild (V35) en José van de Linden waren eersten in hun cross-categorie.
De volgende regionale cross is op 8 december, de Spado-cross in Bergen op Zoom.

Warandeloop in Tilburg
De eerste nationale cross vond het afgelopen weekend in Tilburg plaats. De traditionele Warandeloop telde een drietal Achilleslopers in het deelnemersveld. Op zaterdag 23 november eindigde Hans van den Dungen als nummer 15 (van 27) bij de M45. Peter Sanders liep bij de M55 naar een 25e positie. Op zondag 24 november stond Rick Lambregts aan de start voor de korte cross over 2.400 meter. In deze sterk bezette internationale cross wist de jonge Achilles senior na 7:09 minuten de eindstreep te passeren als nummer 47 van de 85 lopers.

Uitslagen Diomedon-cross, klik hier. Uitslagen Warandeloop, klik hier.