Dit seizoen 45 clubrecords en 49 baanrecords verbeterd

* Etten-Leur, 26 november 2019 – Zoals de afgelopen seizoenen de tendens was zijn er voornamelijk verbeteringen bij de masters en pupillen te noteren. Opvallend is dat er dit afgelopen seizoen geen enkel clubrecord is verbroken bij de (mannen of vrouwen) senioren.
Uit een korte research blijkt dat dit waarschijnlijk niet eerder is voorgekomen in de clubhistorie van Achilles.
Een andere opvallende constatering is dat senior atleet Alex Heijnemans voor het 4e seizoen op rij het clubrecord polstokhoogspringen tot een centimeter of tien benaderde. Een erg constante reeks, maar niet voldoende voor een record.

Verontrustend is het verder uiteraard allemaal niet. Diverse records staan gewoon vrij scherp en daarnaast werden er bij de jeugdcategorieën wel diverse records verbeterd. Zonder atleten tekort te willen doen, hierbij de opvallendste: A pupil Indy Brinkman verbeterde het record op de 60m sprint en pakte daarnaast diverse Athletics Champs records. Ook C pupil Daan van de Sande verbeterde enkele Athletics Champs records op de spring- en werponderdelen. Verder verbeterde 1e jaarse B juniore Janne Lemstra bij de clubkampioenschappen het clubrecord 5 km baan bij de B en A junioren.

Tenslotte waren er ook bij de masters enkele record verbeteringen: Wilco Verwijmeren (M45) deed dit op de werponderdelen, Paul Hos, José van der Linden (V55) en Cia Smulders (V60) op diverse (korte: Paul) en lange afstanden op zowel de baan als de weg.

Op de foto Paul, Wilco, José, Cia, Indy, Daan en Janne. Samen goed voor 37 van de 45 clubrecord verbeteringen.

tekst en fotocompositie: Johan Hack

De bijgewerkte club- en baanrecords kan je hier downloaden.