Geslaagde teambuilding Achilles lopersgroep

* Etten-Leur, 18 november 2019 – Bij het fietsen naar de brunch, waarvoor Kees Lazeroms zijn feestzaal had aangeboden, werden de deelnemers aan de teambuilding van de Achilles lopersgroep begeleid door zo’n elf luchtballonnen. De bijna windstille en soms lekker zonnige novemberzondag bleek een prachtige dag te zijn om als lopersgroep samen eerst lekker te brunchen en vervolgens na weer een stukje fietsen, sportief te worden ondergedompeld in een bootcamp.

Welke twaalf oefeningen?
Om klokslag twaalf begon Gertwan Soethout zijn zorgvuldig uitgedachte bootcamp. Na eerst een rondje door de wijk te hebben hardgelopen, schotelde de donderdagtrainer van de lopersgroep B zijn pupillen een core-training voor, waardoor de bloeddoorstroming bij alle lopers op niveau werd gebracht. Als deel drie van zijn bootcamp gaf Gertwan uitleg van de vier series van telkens 12 oefeningen, die in tweetallen over het dozijn ‘werkplekken’ rondgingen. Nadat de instructeur alle oefeningen had toegelicht én voorgedaan startten de groepjes, waarbij telkens 35 seconden uitvoering en 15 seconden (wissel)pauze in acht werden genomen.

Het toetje volgens Tabata
Na de vierde serie kwam Soethout nog met een eerder aangekondigd toetje, waarmee zijn bootcamp kon worden voltooid. Zonder materialen, dus alleen met het eigen lichaam werd de groep nog blootgesteld aan het Tabata-regime, dat bestaat uit een maximale intensiteitstraining van 20 seconden, gevolgd door 10 seconden rust, voor een totaal van 2 sets.

Om het geheel professioneel af te ronden werden de lichaamsdelen die het de afgelopen twee uren zwaar te verduren hadden gekregen uitgebreid aan rekoefeningen onderworpen.

Einde oefening
En precies om twee uur was voor de Achilleslopers deze bootcamp afgelopen, waarna er na het uitlopen en opruimen van de materialen lekker gedoucht kon worden. Het slot van deze teambuildingdag werd vervolgens in de Achilleskantine afgewerkt, in het gezelschap van de partners van de lopers.

Aankondiging naamsponsor Kluiskenshof Achilles-cross
Voor deze gezellige afsluitende bijeenkomst had sponsorman Rien Verhoeven de voorzitter van AVR’90 uit Rucphen Mark Kamphuis met zijn partner Yvonne Boot en dochtertje uitgenodigd. Beiden zijn tevens de directie van de praktijk Kluiskenshof, waarmee het bestuur van Achilles een overeenkomst heeft gesloten om voor in ieder geval drie jaar naamsponsor van de Achilles-cross te worden. Dus vanaf de 49e editie (26 januari 2020) van onze cross in de Kogelvanger gaat die voortaan onder de naam Kluiskenshof Achilles-cross door het leven.

Afscheid bardame Marijke Nouwen
Rien Verhoeven had nog een speciale gast naar de Achilles-kantine weten te lokken: Marijke Nouws. De dame die sinds enkele jaren elke eerste dinsdag van de maand tijdens het koffie-avondje van de lopersgroep achter de bar stond. En de lopers voorzag van koffie, thee en soms andere drankjes plus wat nootjes en dergelijke. De bloemen en een flesje wijn waren dan ook meer dan verdiend voor Marijke, zo vertelde Rien, die het afscheid van onze bardame door alle aanwezigen met een hartelijk applaus liet bevestigen.
In hoeverre deze samenkomst en de twee uur durende bootcamp de resultaten van de Coopertest, het elfde onderdeel van de interne loperscompetitie zal beïnvloeden, gaat dinsdag 19 november blijken, wanneer de aanwezigen zich twaalf minuten lang de longen uit het lijf gaan rennen!

Kijk hier voor een filmpje (03:36) of voor de 51 foto’s.