Achilleswinst in Welberg

* Etten-Leur, 29 augustus 2018 – Het zevende onderdeel van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant was de 10 van Groot Steenbergen, door Diomedon georganiseerd in Welberg. Daar hadden de organisatoren het ‘oude’ rondje gehandhaafd, waarbij na een kleine aanloopronde door een woonwijk, het vervolg voor bijna 5 km over prima asfalt door de Welbergse polder ging. In tegenstelling van de editie van 2017, waar het om 21:30 uur nog dik 25 graden was, hadden de ruim 150 deelnemers aan de 5,4 (33) en de 10 km (116) uitstekende loopomstandigheden, terwijl er ook bijna geen aanwezigheid van enige wind was.


Snelste Achillesloper was alweer Toon Heeren, die net 7 tellen na Huub Maas tweede werd op de 10 km en daarmee ook tweede bij de M45 (33:30).
Bij de masters 55 was tweederde van het podium Achilles: Kees Lazeroms eerste in 36:35 en Henk Buesink eindigde bij de 55-plussers met 37:53 als nummer twee. Bij de prijsuitreiking was eerst sprake van een winnaar die een tijd had van ergens in de 31 minuten. Dat leek de potentiele podiumbestijgers wel wat sterk. Binnen de minuut had de wedstrijdorganisatie deze onvolkomenheid ingezien en kwamen de juiste personen op de door hen bevochten posities op het schavot terecht.
Rob Luijkx was zo druk met het rennen met een aantal dames, dat hij pas vlak voor de finish in de gaten had dat hij bij een eerdere versnelling zijn pr had kunnen verbeteren. Nu bleef hij er op 28 augustus twee seconden boven met 43:18, dan maar bij de Quikrun, Rob.
Kort na hem kwam zijn team- en trainingsgenote Jose van der Linden over de eindstreep in 43:45, waarmee de Etten-Leurse hardloopster de twee plaats pakte bij de masters V45.

De uitslag van de elfde 10 van Groot Steenbergen staat hier.
Foto’s van deze wegwedstrijd zijn ondermeer gemaakt door Jos van der Reep.