Clubrecord kogelslingeren voor Clara

* Etten-Leur, 15 oktober 2019 – Op zondag 13 oktober 2019 heeft Clara Cantero Scholtens haar eerste echte werpwedstrijd afgewerkt.
De Achilles B juniore heeft meegedaan aan kogelslingeren en speerwerpen, als onderdeel van het Werpfestival van A.V. Sprint. Het kogelslingeren heeft Clara een aantal keren meegetraind bij SV Diomedon in Steenbergen. En een keer bij onze eigen vereniging in de kogelbak. Voorbije zondag moest zij al vroeg aantreden, want het kogelslingeren begon al om 09:00 uur, dat betekent om 08:00 uur aanwezig zijn, startnummer ophalen inlopen en een kwartier vooraf inwerpen.

In de groep waar Clara aan meedeed kregen de atleten 4 pogingen, en uiteindelijk kregen ze er nog 2 extra werpbeurten bij, omdat er voldoende tijd was om wat extra worpen te mogen doen.

Clubrecord kogelslingeren
Clara heeft onder de aanmoediging van haar moeder en andere mede-atleten een mooie afstand behaalt van 16.91 meter bij haar derde poging. Dit is een mooi PR en tevens een Clubrecord. Later in de middag mocht Clara in een geweldig speerwerpers veld aantreden, dit keer aangemoedigd door moeder, vader en broertje. De vader van Clara was zelfs zo enthousiast dat ook hij de speer ter hand nam en met de aanwijzingen van Clara een eerste worp heeft gedaan. De B juniore heeft uiteindelijk een worp van 18.82 weggezet. Ook dit is een mooi persoonlijk record.

De werpers gaan nu het winterseizoen in, met de focus op kracht-, loop- en technische trainingen. In het voorjaar van 2020 worden de eerste worpen weer gedaan.

De resultaten van het Werpfestival in Breda kan je hier zien.

(tekst en foto: Wilco Verwijmeren)