CD competitie 22 juni 2019 in Zevenbergen

* Etten-Leur, 3 juli 2019 – In Zevenbergen hadden de CD junioren hun afsluitende competitiewedstrijd. De 24 Achilles deelnemers waren verdeeld over de diverse ploegen: C jongens (3) , D jongens (7), C meisjes (9) en D meisjes (5). In de breedte scoorden de C meisjes als ploeg weer het beste met een 5e plaats in de poule (en op korte afstand van de nummer 3 en 4).

Successen bij de D junioren
Verdeeld over de ploegen werden enkele individuele successen (ereplaatsen en records) behaald. De meest in het oog springende prestaties kort op een rij: D junior Sophie van Gurp haalde als enige een onderdeel overwinning en wel in een nieuw persoonlijk record op de 1.000 meter. Lieke Hendrickx verbeterde op zowel hoog- als verspringen haar pr. Op hoog werd ze 3e. Ook D junior Sam Jansen verbeterde zich en werd derde op de 80 meter horden. Dit werd Cas van Arendonk ook op het onderdeel discuswerpen, ook met een nieuw pr.

Goede prestaties van de C junioren
Bij de C meisjes behaalde Kaylee Damen bij hoog een 2e plaats en bij ver een 3e plaats. Anne Kieneker liep op de 80 m sprint een nieuw record, 0,6 sec sneller dan eerder dit jaar. Meike van Arendonk werd 3e bij het speerwerpen, maar bleef iets onder haar beste seizoensprestatie. De beste prestatie bij de C jongens kwam op naam van Niels Mouws. Een 4e plaats en nieuw record bij het kogelstoten.

Resultaten en foto’s
En zo sneuvelden er waarschijnlijk nog veel records, alle Achilles uitslagen zijn hier terug te lezen.
Rick Lambregts maakte diverse(222) foto’s van deze wedstrijd.

tekst: Johan Hack