Afscheid van een pupillentrainer

* Etten-Leur, 26 juni 2019 – Op de sociale media kondigde hij zijn vertrek al aan: “Ik mag het nu zeggen: na 40 jaar ga ik stoppen bij ARV Achilles. Als trainer, speaker, jurylid heb ik een fantastische tijd gehad, maar het is tijd om het ‘stokje’ door te geven. Tot de zomervakantie ben ik nog actief, daarna kijk ik met trots naar deze prachtige sport vanaf de zijlijn.”

En gisteren, op dinsdag 25 juni: “De laatste training zit erop … waterspelletjes met de 35 pupillen! (die met dit weer naar de training zijn gekomen). Bedankt lieve kids voor jullie lekkernijen en nuttige spulletjes. Ook dank aan ARV Achilles, Rosalie, Stan, Rens, Kaylee, Britt en Jeanne (kantine). De vrolijke gezichtjes en die kleine verhaaltjes die jullie altijd hadden, die ga ik zeker missen!

Het gaat over Pupillentrainer (B en C) John Baremans. Op dinsdag 25 juni 2019 nam hij afscheid als trainer van de jongste atletiekgroep. Zijn secondanten Stan, Rens en Kaylee hadden heel slim een training met veel water georganiseerd. De 35 pupillen werden in twee groepen verdeeld (meisjes en jongens) en waren in ongeveer een uur druk bezig met rennen en water gooien. Een onderdeel was het vullen van een emmer met bekertjes water in estafettevorm. En tweede gedeelte bestond uit het in tweeën gedeelde meisjes of jongensteam, waarbij op het grasveld weer een emmer gevuld moest worden, maar de waterdragers werden onderweg bekogeld met natte sponzen. En eenmaal raakgegooid moest je weer opnieuw beginnen. Het derde trainingsonderdeel was ook weer met een in twee delen gedeelde groep meisjes of jongens, en de ene helft van de groep rende met z’n allen om de andere helft heen die waterzakjes door moesten gooien. Elke goed gevangen waterzakje telde voor een punt.

Limonade voor alle kinderen
Halverwege trakteerde John op limonade, met (kantine)hulp van Jeanne van Dijk en tot slot werden alle pupillen verrast op een lekker ijsje.
Kort daarvoor nog een nam John het woord en herhaalde zijn uitspraken op Facebook, waarin hij met plezier terugblikte op zijn trainerscarrière bij Achilles en dat het voor hem wel een lastige, maar toch juiste beslissing was om te stoppen en zo onder de druk van altijd op trainingsuren, maar ook tijdens wedstrijden aanwezig te moeten zijn. Alle pupillen kwamen hun ijsje ophalen, John bedanken voor de trainingen en ook de aanwezige ouders lieten zich niet onbetuigd en namen persoonlijk afscheid van de trainer van hun kind(eren).

Doorstroming trainerscorp jongste Achilles pupillen
John Baremans laat ‘zijn’ pupillen niet onverzorgd achter, Rosalie Sijben, die jarenlang met John samenwerkte, maar ook Stan de Jong, Rens van den Nobelen, Kaylee Damen en Britt Luijkx blijven de pupillen van Achilles trainen en begeleiden.

John, bedankt voor 15 jaar pupillentraining, en ook junioren- en zelfs masterbegeleiding in de jaren daarvoor verzorgde!

Klik hier voor de foto’s (64) die de reactie tijdens de afscheidstraining maakte.