Brabantse kampioenschappen CD junioren 29 juni 2019 in Zundert

* Etten-Leur, 3 juli 2019 – Voor het eerst sinds 2012 vond er afgelopen zaterdag in Zundert een Brabants Kampioenschap op de baan voor junioren in de regio West-Brabant plaats. In 2012 organiseerde Diomedon in Steenbergen als laatste een vergelijkbaar kampioenschap in onze regio. Mede doordat verenigingen vaak moeite hebben om een volledige organisatie (wedstrijdleider, scheidsrechters, jury, e.t., secretariaat, etc) rond te krijgen, is men in onze regio niet zo happig op dergelijke wedstrijden. DJA uit Zundert durfde het echter voor 2019 wel aan. Mede door de hulp van enkele Achilles juryleden kwam de organisatie deze keer wel rond.

Omdat de wedstrijd voor de verandering eens niet in Oost-Brabant was, schreven 4 Achilles atleten zich in voor deze wedstrijd: Kaylee Damen, Fleur Verwijmeren, Meike en Cas van Arendonk. Helaas bleven alle atleten over het algemeen deze wedstrijd een klein beetje steken onder hun normale niveau. De aanwezige Achilles delegatie was van mening dat er deze wedstrijd wel iets meer in had gezeten. Waarschijnlijk geen podiumplek, maar bijvoorbeeld wel een verbetering van eigen (persoonlijke) records. Mogelijk speelde de temperatuur, die gedurende de dag opliep tot 34 graden, hierin een rol.

Fleur gooide overigens bij het discuswerpen een klein persoonlijk record. Kaylee evenaarde haar pr bij het verspringen, maar sprong deze keer wel met toelaatbare rugwind. Cas had een stabiele wedstrijd bij het discuswerpen. Tenslotte had Meike een moeilijke wedstrijd bij het speerwerpen, maar na een stroeve start knokte ze zich achter een ongenaakbare top 3 nog wel naar een 4e plek.

Alle uitslagen zijn hier terug te lezen

tekst: Johan Hack