C-junioren interland Nederland-Westfalen en Nationale D-spelen

Etten-Leur, 11 september 2013 – Op zaterdag 7 september 2013 was er in Almelo de C-junioren interland atletiekwedstrijd tussen Nederland en De Duitse deelstaat Westfalen.

Sven van Merode mocht door zijn tweede plaats op de Nationale C-spelen bij het hoogspringen hier aan deelnemen. Een dag later was het de beurt aan zijn zusje Kim om in het Olympisch stadion in Amsterdam aan de Nationale D-spelen mee te doen op de onderdelen sprint (60 meter) en horden (60 meter).

C-Junioren interland Nederland-Westfalen

C-junioren interland NL-Westfalen 2013: Sven van Merode

C-junioren interland NL-Westfalen 2013: Sven van Merode

Bij het officieuze NK voor C-junioren was Sven op 24 augustus tweede geworden bij het hoogspringen. Hierdoor had hij zich verzekerd van een plaats in het Nederlands voor de ontmoeting met de Westfaalse selectie. In Almelo gingen de 84 beste jongens en meisjes op de zevende september de strijd aan met de Westfaalse atleten. Al de atleten mochten in het tenue van Nederland sporten, wat naast een mooi oranje beeld ook veel eensgezindheid opriep. Bij het hoogspringen gingen jongens op een hoogte van 1,70 meter van start. Bij 1,78 meter waren er nog twee Nederlanders en een Duitse deelnemer in de strijd. Sven wist, ondanks de wat natte en gladde baan, als enige de hoogte van 1,81 meter te halen. Hiermee waren de punten voor Nederland binnen en liet hij wederom zien dat hij de meest constante hoogspringer van Nederland is bij de C-junioren.

 

 

 

Nationale D-spelen Amsterdam

Nationale D-spelen 2013: Kim van Merode

Nationale D-spelen 2013: Kim van Merode

Kim van Merode nam als tweede jaars D-junior deel aan een tweetal onderdelen. Haar eerste onderdeel was de 60 meter horden. Door haar supersnelle start nam ze de leiding bij de eerste horde. Halverwege moest ze iets terrein prijs geven. Haar eindtijd van 12,36 seconde bleek helaas net niet genoeg om door te gaan naar de finale. Op de 60 meter sprint zonder horden behaalde ze een tijd van 9,31 seconde. Daarmee kan ze met een goed gevoel terugkijken op het officieuze NK voor D-junioren. Een wedstrijd in het Olympisch station in Amsterdam met de beste sporters van Nederland in je eigen leeftijdscategorie blijft toch altijd een heel aparte ervaring.