Athletics Champs finale goed verzorgd door Achilles

* Etten-Leur, 17 juni 2019 – Op zaterdag 15 juni 2019 jl. vond de vierde en afsluitende Athletics Champs plaats in Etten-Leur. Deze wedstrijd was tevens de regiofinale. Voor Achilles het 3e jaar dat een dergelijke wedstrijd werd georganiseerd, voor het 2e jaar op rij de vierde en laatste wedstrijd. In totaal schreven 209 atleten zich in, wat (alweer) een record was aan deelname voor de regio West-Brabant.

De leerpuntjes van voorgaande jaren waren door de organisatie meegenomen bij de voorbereiding van de editie in 2019. De keuze om met twee hoogspringbakken (waarvan 1 geïmproviseerde) te werken bleek goed uit te pakken.

Ook de stadioncross, het afsluitende looponderdeel, werd met veel enthousiasme afgewerkt. Op een korte regenbui na was het de gehele dag droog. En het gestandariseerde tijdschema van Athletics Champs zorgt ervoor dat de pupillen zich geen moment vervelen. Tussen de verschillende onderdelen is er telkens 5 minuten tijd om te wisselen (van locatie op het veld). Het eerste nummer, de estafette begon precies om 10:00 uur en exact om 13:30 uur, de stadioncross was net afgelopen, kwamen vanuit het wedstrijdsecretariaat de medailles en bekers om meteen door onze voorzitter te worden uitgereikt.

Na afloop was de prijsuitreiking van het teamklassement over 4 wedstrijden. De bekers werden uitgereikt door Jan van Praat.

Eindklassement teams:

A pupillen
1. Thor
2. Spado
3. Achilles
4. AVO 1983
5. Groene Ster
6. DJA
7. Diomedon

B pupillen
1. Spado
2. Achilles
3. AVO 1983
4. Thor
5. Groene Ster
6. DJA
7. Diomedon

C/mini pupillen
1. Thor
2. Spado
3. Achilles
4. Groene Ster
5. Diomedon
6. DJA
7. AVO 1983

Op atletiek.nu staan de uitslagen per onderdeel en de (170) foto’s die Rick Lambregts maakte kan je hier bekijken. Tekst: Johan Hack

De website van THOR meld: “Prijzen bij pupillencompetitie Athletic Champs” en  ook op de AVO’83  website staat een bericht: “Afsluiting AC pupillencompetitie“.