Welke Nederlandse Kampioenschappen nog in 2016?

20160625FleurVerwijmeren* Etten-Leur, 27 augustus 2016 – Dit jaar worden er nog een vijftal NK’s georganiseerd.

Nationale C-spelen, Amsterdam
Zo worden vandaag en morgen bij AAA in Amsterdam de Nationale C-spelen gehouden. Er doet één Achilles junior mee: Ruben Jaspers. Op de 100 meter gaat hij de competitie aan met 71 andere sprinters, Ruben heeft de 20e tijd (12.18 sec). Ook op de 150 meter staat Ruben aan de start, van de 40 deelnemers heeft hij de 14e tijd op deze incourante afstand.

20160618RubenJaspersNationale D-spelen, Amsterdam
Een week later, ook in Amsterdam, wordt in het Olympisch Stadion voor de D-junioren ook hun officieuze NK gehouden, de door Phanos al jaren geregelde Nationale D-spelen. Fleur Verwijmeren is hier de enige Achillesatleet. Zij doet mee aan het kogelstoten (van de 30 meisjes D heeft zij de 24e stoot met 8:05 meter) en daarnaast gaat ze ook ervaring opdoen als discuswerpster. Twintig D-junioren treden daar in de ring, Fleur heeft dit jaar 16,19 meter geworpen, goed voor de 18e positie.

Afgaande op de progressie die Fleur dit jaar heeft gemaakt, zal zij die positie in de onderste regionen snel verlaten. Want zo stootte zij de kogel in maart, tijdens de trainingspakkenwedstrijd naar 6,63 meter, in Naaldwijk kwam zij op 21 augustus al tot 8,48 meter.

NK 100 km, Winschoten
Een week later vindt in het Groningse Winschoten de NK 100 km plaats. Op zaterdag 10 september debuteert Silvia Verhoeven op dit platform. En wellicht dat haar mannelijke equivalent Jan Muller ook zijn gezicht in Winschoten laat zien.

NK Marathon, Amsterdam
Vijf weken later wordt in Amsterdam de marathon gelopen, waaraan de Atletiekunie dit jaar het predikaat Nederlands Kampioenschap heeft gegeven. Verwacht geen Mike Teekens tijdens deze marathon, die heeft dan op 25 september al in Berlijn de 42.195 gelopen. Wie wel aan de start wordt verwacht is NK-medaillesgrossier Kees Lazeroms.

NK Trailrunning, Schoorl
Het laatste NK van 2016 is het debuterende Trailrunning, een evenement dat op 30 oktober in Schoorl zijn beslag krijgt. Misschien iets voor onze ultra- en trailrunner Jan Muller?