ARWB kampioenschap voor Pupillen

* Etten-Leur, 2 september 2018 – Misschien wel de laatste keer dat de ARWB kampioenschappen voor Pupillen oude stijl is georganiseerd. Want op zaterdag 1 september leek het wel een Achilles Pupillen Kampioenschap. Van de 98 deelnemende Pupillen waren er 45 van de organiserende vereniging. En dat in tegenstelling met de finalewedstrijd van de Athletics Champ, die Achilles op 30 juni dit jaar heeft gehouden. Toen deden er 175 jeugdatleetjes mee. Aan de weersomstandigheden kan het niet gelegen hebben, die waren gewoon prima om de atletieksport te bedrijven.

De Pupillen deden eerst een meerkamp oude stijl, dat wil zeggen dat de prestaties bij het kogelstoten, verspringen, hoogspringen en balwerpen exact werden opgemeten en ook de tijden van de sprint (40 of 60 meter) en het niet bij de meerkamp behorende langere loopnummer (600 of 1.000 meter) electronisch werd gemeten.

Maar goed, het is aan het bestuur van de West-Brabantse atletiekverenigingen (AWRB) om te beslissen voor het volgende atletiekjaar of de Pupillen jaarlijks na minimal vier keer aan een Athletics Champs wedstrijd te hebben meegedaan, met andere onderdelen, een sneller wedstrijdverloop en snellere en minder precieze prestatiemetingenom aan het eind van hun seizoen nog zo’n ‘oude’ Pupillenwedstrijd krijgen.

De Pupillen hebben daar  niets van gemerkt, want die waren lekker bezig met hun meerkamp, en daarna de 1,5 of 2,5 baanronde, terwijl hun sportdag werd afgesloten met een heen-en-weer estafette voor alle Pupillen. In iets meer dan vier uur waren de om 10:00 uur gestarte jeugdatleetjes klaar met hun sportieve bezigheden en konden de prijzen en diploma’s om kwart over twee worden uitgereikt.

De resultaten van deze kampioenschappen kan je hier zien, foto’s (65) van de redactie staan hier en Jos van der Reep maakte maar liefst 928 foto’s!

En er is nog en kort filmpje gemaakt van de 600, 1.000 meter en de afsluitende estafette.