Achilleslopers behaalden prima resultaten in de 10 van Steenbergen

20140825SteenbergenJanArnouts* Etten-Leur, 27 augustus 2014 – In Welberg werd op dinsdagavond 26 augustus de 10 km van Groot Steenbergen gelopen. Deze wegwedstrijd over 10 kilometer is de zevende uit een serie van elf wedstrijden, onderdeel van RunningCenter Loopcircuit West-Brabant. Tevoren was er weinig hoop dat de weersomstandigheden goed zouden zijn, omdat het de gehele dag al had geregend. Tijdens het inlopen en de wedstrijd vielen de buien gelukkig mee.

Na afloop van de wedstrijden waren alle 7 deelnemende Achillesleden tevreden met hun resultaat.

Susanne van der Linden liep hier de 5,4 km trimafstand, omdat zij vorige week niet aanwezig kon zijn bij de Hoevense Polderloop. Tijdens haar loop probeerde zij om Kees van de Sande in te halen wat haar helaas net niet lukte. Zij kwam uit in een tijd van 26:24 en werd hiermede 2e dame.

Bij de 10 km was Kees Lazeroms weer in zeer goede doen, want hij finishte als vijfde loper overal en werd tweede bij de heren M45 in een tijd 34:28. Hij werd eraf gesprint door Ad Verheijen, die net iets frisser was dan Kees, omdat hij geen meter kopwerk had verricht en zich de hele wedstrijd door Kees had laten hazen. Jan Arnouts glunderde weer als vanouds omdat hij een fraaie tweede posities behaalde bij de Master 55 in 38:45. Vorige week in Hoeven en tijdens de trainingen ging het minder goed, maar hij wist zijn concurrenten er nu af te lopen. In dezelfde klasse legde Jos Jochems beslag op een 7e plaats met een tijd van 43:45. Hij heeft de gehele wedstrijd samen gelopen met José van der Linden. Zij kwamen gelijktijdig over de finish maar de jury gaf José één tel voorsprong op Jos. José had haar tegenstandsters vooraf al goed ingeschat en rekende op een vierde plaats bij de dames V45, een perfecte prognose, zo bleek achteraf.

Bij de Masters 65 was er voor de vijfde keer een eerste plaats voor Jac Beekers met een tijd van 44:22. Tenslotte was er een tevreden Kees van de Sande die finishte na 48:41. Dit was zeker geen PR maar wel zijn beste tijd van de afgelopen 2 jaar. Hopelijk geeft deze tijd hem een stimulans om de opgaande lijn door te trekken.

(tekst: Jac Beekers)