Henk Buesink en Paddy Herijgers eersten in Baarle-Nassau

20140830Baarle-NassauRegio13* Etten-Leur, 31 augustus 2014 – Twee Achilles Masters deden mee aan het vernieuwde Bels Lijntje van AV Gloria in Baarle-Nassau. Beiden waren zij de snelsten in hun leeftijdscategorie. Henk Buesink won als vijftigplusser zelfs van alle M45-ers en ouder en Paddy  Herijgers moest alleen senior Mariska Scholtes (TRR) voor zich dulden. Hieronder de raceverslagen van de winnaars.

Paddy: “Terug van zomer reces. Na zeker 2 maanden geen wedstrijd te hebben gelopen, heb ik gisteren de draad weer op gepakt bij het Bels Lijntje in Baarle-Nassau. Een 10 km gelopen in 38:26. Voor een eerste wedstrijd mag ik tevreden zijn, maar gezien de trainingen moet er meer in zitten.  Geeft hoop voor de komende wedstrijden.”

20140830Baarle-NassauRegio13-PaddyHenk: :”Het parcours van het Bels Lijntje was dit jaar aangepast. Start en finish bevinden zich nu in het centrum van Baarle-Nassau en bijzonder is dat dit voor deze wedstrijd helemaal is afgezet. In voorgaande jaren ging het parcours altijd door het buitengebied maar nu gaat het dwars door een aantal woonwijken en dus het centrum. Echt sneller wordt het daar niet van, het is veel draaien en keren, waar ik daar normaal altijd best goed in ben, ging dat gisteravond niet zo soepel. Ook de lange klinkerweg in het centrum is lastig en ligt ongelijk. Opmerkelijk bij deze wedstrijd is dat je de grens tussen Nederland en België 29 keer overschrijdt.

Ik was redelijk snel weg en kon een paar leeftijdgenoten bijhouden. Na 3 kilometer moest ik het alleen doen en dat was vrij lastig. Met 5 kilometer in 17:47 min was ik voor mijn gevoel eigenlijk 20 seconden te langzaam. In het tweede deel kon ik het tempo toch goed vasthouden en zo ging de tweede 5 in 17:55 en werd het een totaaltijd van 35.42 min. Wel tevreden maar mijn gedachte was sneller te gaan. Van mijn plek had ik geen idee, toch maar (lang) gewacht op de prijsuitreiking. Dat was de moeite waard, want ik was de eerste M45, dat had ik even niet gedacht en de nummers 2 en 3 ook niet. Zo stond ik alleen op het podium. Totaal de 14e plek tussen alle snelle Tilburg Road Runners.”

 

Foto’s: regio 13