11-7-2020: Solo Turfloop in Schijf

* Etten-Leur, 13 juli 2020 – Op zaterdag 11 juli 2020 liet de organisatie van de Turfloop in Schijf de jaarlijkse 5 en 10 kilometer wedstrijd toch doorgaan. Maar wel in een aan corona aangepast stijl. Tussen 10:00 uur en 19:00 uur hadden de liefhebbers die elk jaar in hun dorp in juli deze leuke hardloopwedstrijd regelen, gezorgd dat de hardlopers hun ronde van vijf of tien kilometer konden rennen. Het parcours was perfect uitgepijld, elke koersverandering was netjes met een bordje met een zwarte pijl aangegeven. Ook de startstreep stond duidelijk op de Roosendaalse Baan weergegeven, net zoals de finishpunten van beide afstanden. En daarboven had de organisatie ook nog eens alle kilometerpunten met een bordje aangeduid.

Gering aantal deelnemers
Dus aan de organisatie kan het niet gelegen hebben dat maar iets meer dan een dertigtal deelnemers aan de 2020-editie van de Turfloop hebben meegedaan. Bijna tweederde van het loopveld is lid van Achilles, en toch was het THOR-man Alexander Siemons gelukt om op de 5 km de snelste tijd te realiseren: 17:42. De overwinning bij de dames was wel overduidelijk voor een Achilleslid: José van der Linden liet met haar 21:32 vijf andere Achillesvrouwen achter zich. In totaal deden er 28 lopers mee aan de 5 km, de dubbele afstand werd door 6 hardlopers afgelegd. Koen van Zomeren (Achilles: 58:40) ontbreekt nog in het overzicht, waar bij Willem Dekkers 21:37 de juiste tijd is.

Fotografen en uitslag
Waar het aan hardlopers ontbrak, waren de fotografen wel, zeker in verhouding, in grote getale aanwezig. Naast Jos van de Reep, die zijn reportage in over twee sessies had verdeeld, was Paul van Dongen ’s ochtends samen met Ann Smout op het parcours aanwezig.
De foto’s (90) van Jos zie je hier, voor de foto’s van Paul moet je hier klikken en Ann heeft haar opnames (75) hier geupload.
Voor de uitslag van de Turfloop 2020, klik hier.