36e Polderloop met podiumplaatsen voor trainende Achilleslopers

DSC_4651-744x496* Etten-Leur, 16 augustus 2017 – De traditie in Hoeven blijft gehandhaafd. Ondanks verschillende aanbiedingen van regionale toplopers om samen met de organisatie de afstanden kloppend te maken, heeft men bij de Hoevense Polderloop alles bij het oude gelaten. Dat betekent dat de gevestigde persoonlijke records alleen op de afstanden van de polderloop gelden. En zoals al jaren blijkt: de lopers vinden dat leuk om over te praten, maar desondanks komen er op de derde dinsdag van augustus telkens weer ruim 600 deelnemers naar de Brede Balrouw in Hoeven. Daaronder ook een groot aantal Achillesleden.

Omdat de uitslagen nog niet zijn gepubliceerd, geeft de redactie uit het hoofd de namen van Achilleslopers die op het podium belandden. Zoals José van der Linden, die eerste werd op de 6 km, terwijl haar broer op dezelfde afstand op de tweede plaats eindigde. Hij versloeg daarmee zijn clubgenoot Jeffrey Faes. De 10 km werd net zoals vorig jaar gewonnen door Amber Bongertman, en bij de mannen werd, ondanks wat onduidelijkheden over het parcoursverloop, kersvers Achilleslid Negassi Tewelde nummer twee in 35:11.

Medaille toch terecht
Onduidelijk was ook of Negassi door de organisatie als nummer twee was geregistreerd. Want toen alle lopers gefinished waren, bleek dat er een andere nummer twee werd opgeroepen. Die was niet meer aanwezig (wist wellicht zelf dat hij geen tweede was) , dus de bijbehorende medaille werd aan een clubgenote meegegeven. Maar René Lambregts, de vader van de winnaar van de 6 km,  hoorde deze discussie en stuurde meteen zijn zoon achter de medaille aan. En die mevrouw was blijkbaar meteen overtuigd en gaf de oorkonde voor de 2e plaats van de 10 km terug aan Mels Lambregts, zodat Negassi Tewelde toch zijn medaille omgehangen kon krijgen. Wat een sportiviteit!

Ook tweede werd Toon Heeren, maar dan op de 15 kilometer. De stylist uit Sint Willebrord, die normaliter op dinsdagavond met Achilles-LTV in de Pannenhoef traint, leek een trainingsloopje in Hoeven na een weekje vakantie wel van toepassing.

Het verslag van Bep Tielemans, zoals dat vandaag in BN de Stem is gepubliceerd, staat hier.

De geroutineerde hardlo(o)p(st)er heeft ze natuurlijk langs de kant zien staan: Paul van Dongen en Jaap Lagendijk.

en voor de uitslag van 2017 kan je hier terecht.